Art Safari este deschis în mod excepţional, luni, de 1 Mai, între 10:00 şi 21:00 (ultima intrare: 20:30). Aceasta este ultima zi în care mai poate fi văzută expoziţia temporară Comoara de la Brukenthal;

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Art Safari se va vizita luni, 1 Mai, şi se va deschide la ora 10:00. Avem un program prelungit pentru Comoara de la Brukenthal. Pentru prima dată, aceste opere importante sunt expuse într-o expoziţie temporară pe teritoriul României, de când au fost retrocedate Muzeului Brukenthal. Picturile au nevoie de pază şi transport specializat, care este asigurat de Jandarmeria Română şi Orbit Fine Art Transport, dar şi de acordul Ministerului Culturii pentru a călători de la Sibiu. Suntem foarte mândri că am reuşit să expunem aceste capodopere ale artei universale pentru scurt timp în inima Capitalei şi că le mai putem avea pe Lipscani pentru încă o zi”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi Comisar al României la Bienala de la Veneţia.

Cinci capodopere ale artei universale, în exclusivitate la Art Safari

„Cele 5 lucrări din expoziţia temporară „Brukenthal Exclusive”, fac parte din expoziţia permanentă „Capodopere” a muzeului din Sibiu. Recunoaşterea internaţională a valorii capodoperelor din colecţia Brukenthal este pe măsura istoriei zbuciumate care le-a marcat.

Expoziţia „Capodopere” a fost inaugurată în 2006, odată cu reîntregirea colecţiei cu lucrările de mare valoare de care muzeul fusese deposedat de-a lungul timpului: 19 lucrări transferate în 1948 la Muzeul de Artă din Bucureşti (între care Jan van Eyck – „Omul cu tichie albastră”, Hans Memling - „Portret de bărbat citind” şi „Portret de femeie rugându-se”) şi 4 lucrări recuperate dintre cele 8 furate în 1968 (între care Tiţian – „Ecce Homo”)”, a rezumat Alexandru Chituţă, managerul Muzeului Naţional Brukenthal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.