În cadrul unei eveniment care a avut loc la Atena, în Grecia, Capitalele Europene ale Culturii din anul 2022 au predat ştafeta, oficial oraşelor care au fost desemnate pentru acest titlu, în anul 2023, Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Centrului de Proiecte al Primăriie Timişoara, Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) şi Novi Sad (Serbia), cele trei Capitale Culturale Europene în 2022, au predat oficial prestigiosul titlu oraşelor Timişoara (România), Veszprém-Balaton (Ungaria) şi Elefsina (Grecia) – Capitalele Europene ale Culturii în 2023.

”Ceremonia s-a desfăşurat pe 9 ianuarie, la Muzeul Acropole din Atena, sub titlul „O flacără pentru cultură şi un viitor comun” şi a fost marcată de momente artistice şi de discursurile reprezentanţilor fiecărui oraş prezent.

Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara şi Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii, au reprezentat Timişoara la acest eveniment simbolic”, se precizează în comunicat. Atena a fost primul oraş care a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 1985, la iniţiativa fostei ministre a culturii, Melina Mercouri, din Grecia, şi a omologului său francez, Jack Lang.

Obiectivul a fost acela de a aduce cetăţenii europeni aproape, prin cultură, istorie şi valori comune. Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2023, iar ceremonia de deschidere este programată să aibă loc în perioada 17-19 februarie a.c.. Atunci vor fi organizate o serie de spectaloe şi evenimente în întreg oraşul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.