O secţie dezafectată de poliţie din Londra şi-a deschis camerele de detenţie vizitatorilor întrucât va deveni muzeu, fiind cea mai recentă ofertă culturală din capitala britanică, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bow Street Police Museum este situat în cartierul Covent Garden, în incinte care adăposteau o secţie de poliţie şi un tribunal unde au fost inculpaţi, printre alţii, scriitorul Oscar Wilde şi sufragetele Emmeline şi Christabel Pankhurst.

Muzeul spune povestea Bow Street Runners, considerată prima forţă de poliţie profesionistă, care a fost înfiinţată în 1749 şi unită apoi cu Metropolitan Police. Printre exponate sunt documente ce atestă o lungă istorie de crime şi anchete.

"Clădirea a fost deschisă în 1881 ca secţie de poliţie şi tribunal", a declarat curatorul Jen Kavanagh pentru Reuters, adăugând că a existat un tribunal pe stradă din 1740. 

''Am vrut să ne asigurăm cu adevărat că o importantă pagină din istoria Londrei şi o astfel de clădire emblematică au fost readuse la viaţă oferindu-ne oportunitatea de a scoate în evidenţă ceea ce se întâmpla între aceşti patru pereţi'', a mai spus ea.

Secţia de poliţie Bow Street s-a închis în 1992. Tribunalul, unde au fost audiaţi infractori celebri precum gemenii Kray şi dictatorul chilian Augusto Pinochet, a fost închis în 2006.

Vizitatorii pot vedea celulele şi birourile fostei secţii de la parter. Sunt expuse uniforme, cătuşe şi boxa instanţei cu numărul doi. 

Clădirea a fost restaurată iar deasupra fostei secţii este acum un hotel. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.