Cămaşa albă purtată de actorul Colin Firth în serialul „Mândrie şi prejudecată/ Pride and Prejudice” (1995) în care a interpretat rolul Mr. Darcy se numără între cele o sută de obiecte incluse într-o expoziţie online dedicată centenarului BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţiile de pe site-ul BBC 100 subliniază obiectele, personalităţile şi contributorii emblematici ai corporaţiei. Ea cuprinde şi un calendar anual.

Cele trei colecţii sunt: 100 Objects - tehnologie, recuzită, documente, artă şi decoruri, printre care cererea de angajare la radio completată de naturalistul David Attenborough în 1952 şi respinsă, o rochie purtată de Jodie Comer în „Killing Eve” şi prima ediţie The Radio Times; 100 Faces - fotografii din arhiva BBC, de la corespondenţi pe teren şi actori pe platourile de filmare la monarhii care s-au adresat naţiunii; 100 Voices - colecţie de istorie orală care dezvăluie poveştile bărbaţilor şi femeilor care au lucrat la BBC, explorând teme precum ştirile şi alegerile, naşterea televiziunii, reinventarea radioului şi femeile pionier.

Robert Seatter, şeful departamentului istorie de la BBC, a spus că BBC „are o istorie uimitoare care ne aparţine tuturor” şi că resursele digitale şi expoziţiile partenere „oferă ceva care intrigă publicurile de toate vârstele”.

BBC History a colaborat cu parteneri culturali şi academici pentru centenar, inclusiv British Film Institute. 

Science Museum Group va digitaliza 1.000 de obiecte BBC, pentru prima dată, va deschide o expoziţie şi va demara evenimente în întreg Regatul.

Centenarul va fi marcat şi de alte muzee regionale, cu expoziţii, inclusiv Museum of London, Leicester City Museum, Manchester Museum, Discovery Museum din Newcastle, Sheffield Museum, Liverpool Museum şi Showtown Museum din Blackpool. Va exista şi o colaborare cu British Library.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.