"Bursa de spectacole", parte a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard 2018, se desfăşoară miercuri şi joi la Bucureşti, când 24 de selecţioneri şi directori de festivaluri din străinătate vor putea viziona cele mai bune producţii ale Teatrelor Nottara şi Ţăndărică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, miercuri, 10 octombrie, între orele 13.00-16.00, la sediul UNATC vor avea loc conferinţa şi workshop-ul susţinute de Akihiro Yamamoto, actor al şcolii Noh Kanze şi director al Teatrului Noh Yamamoto.

Noh, teatrul clasic japonez cu o tradiţie de şapte secole, este cea mai veche formă de teatru de măşti care încă se joacă în forma sa originală, fără nicio întrerupere. Ca purtător al acestei moşteniri culturale intangibile, Yamamoto Akihiro consideră că teatrul Noh aparţine întregii lumi şi şi-a dedicat viaţa conservării şi diseminării artei.

În conferinţa pe care o va susţine Yamamoto Akihiro, se va vorbi despre natura şi istoria teatrului Noh, despre rolul său în Japonia şi în lume, precum şi despre responsabilitatea pe care o presupune activitatea unui actor Noh.

Conferinţa va fi urmată de un workshop, în cadrul căruia publicul va vedea o demonstraţie de elemente de expresie în limbajul Noh - mişcare, cântec, măşti şi costume. 

Spectacolele care vor fi urmărite de selecţioneri sunt "Alcool", producţie a Teatrului Nottara, miercuri, de la ora 19.00; "Burlaci şi burlăciţe", programat la ora 21.00, iar la Teatrul Ţăndărică - "Omul de zăpadă", de la ora 10.00. Joi, la Teatrul Nottara - "Somnambulism", de la ora 20.00, iar la Teatrul Ţăndărică - "Scufiţa roşie" (ora 10.00) şi "Migranţii" (ora 18.00). 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.