Noi piese de artă contemporană vor fi achiziţionate anul acesta de Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu şi Complexul Muzeal Naţional Moldova, din Iaşi, alături de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, care până acum a avut două sesiuni de achiziţii, a anunţat Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este important ca muzeele să îşi îmbogăţească colecţiile prin achiziţie de artă şi să contribuie efectiv la elaborarea istoriei artei contemporane din România, garantând publicului actual şi din viitor accesul la un ansamblu de forme, curente şi fenomene reprezentative. Am aflat că Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu nu a mai avut fonduri de achiziţie de mai bine de 50 de ani şi este important ca Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu să poată să achiziţioneze noi lucrări de artă. Cu un Festival Internaţional de Artă Contemporană SCAF, de renume, achiziţia de artă contemporană este un fapt binevenit. De asemenea, nici în Moldova, Palatul Culturii din Iaşi nu a mai avut fonduri de achiziţii de artă de ani de zile", a spus, joi, Raluca Turcan, ministrul Culturii. 

Procedurile vor viza operele de artă originale, din toate mediile, inedite, relevante pentru constituirea canonului artei contemporane, opere aparţinând atât artiştilor de referinţă ai istoriei recente cât şi tinerelor generaţii.

"Încurajez artiştii din România şi din diaspora să participe la sesiunea de achiziţie din acest an, îmbogăţind prin lucrările lor patrimoniul cultural naţional, aflat în trei muzee de prestigiu din ţara noastră, din cele trei provincii româneşti!
Felicit directorii muzeelor implicate: Călin Dan, Alexandru Constantin Chituţă şi Andrei Apreotesei pentru implicarea şi suportul în derularea acestei noi achiziţii de artă care va constitui un stimulent pentru producţia artistică actuală!", a mai spus Turcan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.