Miliardarul englez Richard Branson, fondatorul companiei Virgin Galactic, i-a mărturisit lui Stephen Colbert, marţi seară, că iniţial s-a gândit că exista riscul ca organismul său să nu facă faţă zborului spaţial de duminică şi că atunci când şi-a dat seama că va reuşi „a fost un vis devenit realitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colbert, care a fost gazda transmisiunii în direct a zborului Virgin Galactic, l-a întâmpinat pe Branson, aflat desculţ în studio: „Bine ai revenit pe dealurile înverzite ale Pământului”.

Întrebat dacă s-a gândit vreo clipă că zborul nu este o idee bună, Branson, care va împlini pe 18 iulie vârsta de 71 de ani, a răspuns că, iniţial, s-a întrebat dacă organismul său va face faţă, dar odată ce a realizat că este posibil, „a fost un vis devenit realitate”, citează The Hollywood Reporter.

Emoţionat la început, Branson a mai spus că incursiunea lui până la aproximativ 85 de kilometri altitudine faţă de nivelul mării a fost „extraordinară”.

Richard Branson a devenit prima persoană care a ajuns în spaţiu cu propria rachetă, cu nouă zile înainte ca miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon în vârstă de 57de ani, să încerce să facă o călătorie similară.

Cât priveşte un sfat pentru Bezos, el a spus: „Stai pe spate, relaxează-te, uită-te pe fereastră. Absoarbe priveliştea de afară. Cu adevărat. Este o ocazie unică în viaţă, bucură-te de ea”.

Branson şi Bezos au fost criticaţi în mediul online privitor la modul în care îşi folosesc averile, când există multe alte probleme urgente în lume care ar putea beneficia de fonduri.

Misiunea Unity 22 a companiei Virgin Galactic spre orbita terestră a fost un succes, călătoria de duminică echipajului din care a făcut parte antreprenorul Richard Branson având o durată de aproximativ o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.