Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat duminică, la împlinirea a 70 de ani ai reginei Elizabeth a II-a de când se află pe tron, „devotamentul neclintit” al suveranei faţă de naţiune, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elizabeth II devine duminică primul monarh britanic cu o domnie atât de lungă. 

„Astăzi este marcat un moment cu adevărat istoric, întrucât Majestatea Sa Regina devine primul monarh britanic care sărbătoreşte un Jubileu de Platină”, a declarat prim-ministrul. 

„În cursul celor şapte decenii de domnie, ea a dat dovadă de un simţ inspirator al datoriei şi de un devotament nesfârşit faţă de naţiune. Aduc omagiu multor ani ai săi în serviciul naţiunii şi sunt nerăbdător să fiu prezent în această vară când întreaga ţară se poate reuni să celebreze împreună domnia istorică”, a adăugat Johnson. 

Festivităţile care vor marca Jubileul de Platină vor avea loc timp de patru zile, în iunie. 

În zilele de 2-5 iunie, la Londra şi în întregul regat vor avea loc evenimente publice sărbătorind Jubileul de Platină, la care sunt aşteptaţi milioane de britanici, alături de cetăţeni ai ţărilor din Commonwealth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.