Filme de animaţie cu personaje din lut, ateliere de poveşti cu final absolut imprevizibil, spectacole de teatru de păpuşi cu siluete şi multe lansări pentru copii sunt câteva dintre cele peste 40 de evenimente cuprinse în calendarul Bookfest Junior 2016, care va avea loc între 1 şi 5 iunie la Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bookfest Junior 2016 este un program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică.

Programul pentru copii şi adolescenţi la Bookfest Junior va debuta cu teatru de păpuşi cu siluete - ”Scufiţa roşie”, de la ora 15.00, la Colţul de joacă Nemi de la standul editurii Nemira, urmat de o lectură din cartea ”Alice în Ţara Minunilor”, de Lewis Caroll, adaptare şi ilustraţii de Emma Chichester Clark. Va citi Veronica D. Niculescu.

De Ziua Copilului, la standului Israel, ţară invitată a ediţiei, va avea loc, de la ora 15.00, o proiecţie de filme de animaţie de Rony Oren, devenit celebru datorită personajelor sale din lut.

Actriţa Monica Davidescu va citi, tot pe 1 iunie, la standul Editurii Litera, de la ora 16.00, din cărţile Disney.

Pe 2 iunie, de la ora 13.00, standul Librăriei Okian va găzdui un atelier de jocuri de rol, The Bookshop Selling Game, iar la standul editurii Arthur, de la ora 14.00, va avea loc un atelier de lectură ”Pălăria vrăjitorului susţinut de Teatrul ”Ion Creangă”. Librăria Okian va organiza, de la ora 15.00, pe scena Arena din pavilionul C1, un atelier de dezbatere despre motivele care ne fac să alegem o carte.

Un atelier de poveşti cu final absolut imprevizibil, ”Don't like your story! Mine's better”, va fi susţinut de Librăria Okian, pe 3 iunie, de la ora 11.00, pe scena Agora din Pavilionul C5, iar editura Corint Junior va lansa, de la aceeaşi oră, concursul ”Paşaport pentru cultură”.

Unele dintre cele mai frumoase cărţi pentru copii, ”Mereu te voi iubi”, ”Micul camion albastru”, ”Prinţesa şi dragonul”, ”Micuţul Eu sunt Eu”, ”Cucurigu-Gagu, Roade-Tot şi Roade-Mult” vor fi, pe 4 iunie, prezentate la standul editurii Paralela 45, în prezenţa invitaţilor Daniela Mişcov, Mihaela Pogonici, Viorel Zaicu.

Cartea ”Bookătăria de texte şi imagini. Povestiri scrise, desenate, condimentate, sărate şi dulci pentru toate vârstele...” va fi lansată la ora 11.00, pe scena Arena din Pavilionul C1. Volumul al doilea este coordonat de Stela Lie şi Florin Bican, cartea fiind publicată de editura Pandora M.

Tot pe 4 iunie, la standul Israel, de la ora 11.00, va avea loc un program artistic pentru copii, în limbra ebraică, susţinut de Grădiniţa Gan Eden. De la ora 12.00, cititorii se vor întâlni cu Rony Oren, scriitor şi creator de filme de animaţie. La eveniment vor participa Despina Bădescu, Maria Tănăsescu, Victoria Pătraşcu, iar amfitrion va fi Ioana Bâldea Constantinescu.

Scena Arena, din Pavilionul C1, va găzdui, de la ora 12.00, lansarea antologiei ”Uite cine vorbeşte”, din colecţia Cărţile mele, coordonată de Florentina Sâmihăian şi Liviu Papadima, Editura Arthur.

La ora 17.00, în standul editurii Corint Junior va fi lansată cartea ”Aventurile lui Păienjenel” de Joe Popov.

Pentru 5 iunie, editurile au programat mai multe lansări. Astfel, de la ora 11.00, la standul editurii Corint Junior va fi lansată cartea ”Berlin”, volumul II, de Fabio Geda şi Marco Magnone. ”Lumea imaginată de...”, de Keri Smith, va fi prezentată de la ora 11.30, la standul editurii Paralela 45. Aici vor vorbi Simona Popescu, Bogdan Teodorescu, Mihaela Pogonici şi Viorel Zaicu.

De la ora 12.00, la standul editurii Arthur, va fi lansat volumul ”Dosarul Popcorn” de Ana Rotea, iar invitate vor fi Florentina Sâmihăian şi Diana Zografi.

Organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Bookfest Junior 2016 se desfăşoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la Romexpo, în Pavilioanele C1, C2, C4 şi C5, în perioada 1 iunie şi 5 iunie.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu reduceri între 20% şi 70% la cărţile pentru copii şi adolescenţi şi multe surprize şi tombole cu premii.

Concursul acestei ediţii este ”Câştigă o sută de cărţi pentru vacanţă“, volume oferite de editurile participante la Bookfest Junior 2016.

Talonul pentru concurs poate fi decupat din harta-program Bookfest Junior 2016, care va fi disponibilă la intrare, şi poate fi depus în urna aflată la Clubul Bookfest Junior (Pavilionul C1, balcon). Extragerea celor doi câştigători va avea loc pe 5 iunie, la ora 16.00, la standul Clubul Bookfest Junior. Regulamentul concursului este disponibil pe bookfest.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.