Evenimentele dedicate copiilor şi propuse de Marea Britanie, ţară invitată de onoare a ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, nu mai puţin de 17, sunt de la lecturi publice şi lansări de carte, până la ateliere de ilustraţie şi ateliere de storytelling în limba engleză sau ateliere bilingve - în română şi în limbaj mimico-gestual -, pe teme dintre cele mai diverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente îl constituie întâlnirea cu scriitorul Ross Wellford, fost jurnalist de televiziune, specializat în emisiuni dedicate adolescenţilor, astăzi, unul dintre cei mai populari autori de cărţi pentru copii din Regat.

Dintre cărţile sale, la standul Marii Britanii din cadrul Bookfest vor fi lansate, în premieră, ediţiile în limba română ale volumelor Călătorie în timp în compania unui hamster (Editura Corint, traducere în limba română de Simona Neagu) şi Băieţelul de 1000 de ani (Editura Vellant, traducere Aurelia Ulici): sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 14.30, amfitrion: scriitorul Florin Bican.

Şi pasionaţii de ilustraţie pentru copii au parte de întâlnirea cu un invitat britanic la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Este vorba despre Neal Layton, autor şi ilustrator de cărţi pentru copii, un artist ale cărui lucrări s-au vândut în peste 16 ţări şi au fost incluse în peste 60 de volume.

Sub tema „Writing with words and pictures”, Neal Layton va susţine şi un atelier de ilustraţie pentru copii la standul Marii Britanii: vineri, începând cu ora 13.00. Sâmbătă, de la ora 11.00, tot la standul Marii Britanii, artistul britanic va vorbi despre tehnica ilustraţiei pentru copii alături de Octav Avramescu (Jumătatea Plină). Cei care nu pot ajunge la Romexpo îl pot întâlni pe Neil Layton joi, la Cărtureşti Modul (Academiei 20), la conferinţa dedicată ilustraţiei pentru copii organizată alături de Fabulafia. La eveniment, alături de artistul britanic, iau parte şi ilustratorii Karda Zenko, Alexander Glonin şi Ştefan Georgescu.

Daniel Kearvell, afacerist britanic îndrăgostit de România, creatorul îndrăgitei poveşti "Maya the Mouse", se întâlneşte cu cei mai mici dintre cititori joi, la standul Bookfest Junior, pentru o sesiune de storytelling: „Stories out of the Box”.

Trei mari evenimente realizate de British Council România (organizatorul principal al prezenţei Marii Britanii la Bookfest 2019), realizate în parteneriat cu edituri româneşti de succes, completează programul evenimentelor de la standul ţării invitate de onoare.

Un atelier de gătit adresat deopotrivă părinţilor şi copiilor, susţinut de Iulia Cojocaru (Mini Zucchini) şi inspirat de reţetele cunoscutului Jamie Oliver şi cea mai recentă cartea a sa, Super food pentru toată familia, apărută în traducere la Curtea Veche Publishing House (traducere de Irina Constantin), are loc la standul Marii Britanii sâmbătă, începând cu ora 12.30.

O oră mai târziu, începând cu ora 13.30, copiii sunt aşteptaţi la standul Marii Britanii la un atelier de arts & crafts, eveniment organizat împreună cu Editura Arthur, pornind de la bestsellerul absolut al literaturii pentru copii contemporane: Harry Potter de J.K. Rowling. Timp de o oră, copiii vor inventa elixire, licori şi formule magice, vor scrie citatele lor preferate pe cartoane mari, care vor fi ulterior expuse la standul Arthur până la sfârşitul târgului.

În parteneriat cu editura Gama, Salvaţi Copiii şi revista online Şcoala 9, vineri, de la ora 16.30, la standul ţării invitate de onoare, este plănuită o dezbatere despre unul dintre cele mai nocive fenomene cu care atâţia copii şi tineri se confruntă în ziua de azi. Este vorba despre evenimentul „Let's Talk About Bullying” - dezbatere pornind de la volumul "7 zile", semnat de autoarea britanică Eve Ainsworth, un eveniment adresat deopotrivă tinerilor, cât şi părinţilor şi educatorilor acestora.

Unul dintre cele mai fascinante personaje create de un autor britanic: Elefantul Elmer, imaginat de scriitorul David McKee şi îndrăgit de copiii din toată lumea, a cărui poveste a fost ecranizată de studiourile BBC, sărbătoreşte 30 de ani de existenţă la Bookfest. Duminică, de la ora 12.30, la standul Bookfest Junior, copiii sunt aşteptaţi la „Ziua de naştere a lui Elmer”: aniversarea a 30 de ani de la apariţia primei cărţi avându-l drept personaj pe simpaticul Elefant Elmer, un eveniment realizat alături de editorul român al cărţilor lui David McKee: editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei.

Ateliere de storytelling pe teme dintre cele mai diverse (astronomie, matematică, artă japoneză) completează agenda bogată a evenimentelor dedicate copiilor la Bookfest 2019 de ţara invitată de onoare, Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.