Prima carte de memorii a lui Bono va fi lansată anul acesta, a anunţat editura Penguin Random House.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi despre cariera solistului U2 s-a scris pe larg, este prima dată când Bono scrie despre el.

Intitulată „Surrender”, autobiografia va cuprinde copilăria cântăreţului la Dublin, inclusiv pierderea bruscă a mamei sale când avea 14 ani, succesul U2 şi munca sa de activist în lupta împotriva SIDA şi a sărăciei.

„Surrender” va conţine 40 de capitole, fiecare numit după un cântec U2. Bono a creat şi 40 de desene pentru această carte. 

Un videoclip, în care Bono povesteşte un fragment din memorii, a fost lansat pe platformele digitale ale U2. Au fost incluse animaţii bazate pe desenele lui Bono pentru a ilustra un extras din capitolul „Out of Control” în care povesteşte cum a scris primul single al lui U2 la cea de-a 18-a aniversare, acum exact 44 de ani.

Bono a spus că intenţia lui a fost ca această carte să „redea în detaliu ceea ce schiţase anterior doar în cântece. Oamenii, locurile şi posibilităţile din viaţa mea”. El a spus că a ales titlul pentru că, după ce a crescut în Irlanda în anii 1970, conceptul de abandon nu era unul firesc pentru el. Bono, ale cărui versuri au fost adesea inspirate de credinţele sale, a spus că „resemnarea” era „un cuvânt în jurul căruia m-am învârtit doar până când mi-am adunat gândurile pentru carte”.

Bono, născut Paul David Hewson, i-a cunoscut la şcoală pe The Edge, Larry Mullen Jr şi Adam Clayton şi au format U2 în 1976, lansând primul lor album, „Boy”, în 1980. De atunci, au lansat încă 13 albume de studio iar Turneul 360°, care a avut loc din 2009 până în 2011, rămâne al doilea turneu al unei trupe cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Până în prezent, U2 a vândut peste 157 de milioane de albume şi a câştigat 22 de premii Grammy, mai mult decât orice alt duo sau grup.

Bono este, de asemenea, binecunoscut pentru activismul său. (RED), o campanie pe care a co-fondat-o, a generat peste 700 de milioane de dolari pentru Fondul Global pentru tratarea şi prevenirea SIDA în Africa. În 2016, Bono a co-fondat Rise Fund, care investeşte în companii care aduc schimbări pozitive sociale şi de mediu.

Bono a primit o serie de premii pentru muzica şi activismul său, inclusiv Medalia de onoare „Pablo Neruda” din Chile, Legiunea de onoare din partea guvernului francez, titlul de cavaler britanic onorific, premiul Fulbright pentru înţelegere internaţională şi a fost desemnat persoana anului de revista Time, împreună cu Bill şi Melinda Gates. Locuieşte la Dublin cu soţia sa, Ali Hewson.

Volumul „Surrender” va fi lansat la 1 noiembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.