Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat, joi, că funcţionarea aparatului Institutului Cultural Român poate fi gestionată în modul cel mai eficient de Ministerul Afacerilor Externe dar că aceasta a fost afectată de politicile impuse de cei care au condus instituţia de-a lungul timpului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atunci când vorbim de ICR, vorbim de diplomaţie culturală şi în mod clar Ministerul Culturii trebuie să aibă un rol foarte important în ceea ce înseamnă politicile culturale ale ICR-ului, dar pentru că vorbim de diplomaţie culturală, în mod cert Ministerul Afacerilor Externe trebuie să fie foarte implicat în ceea ce înseamnă activitatea ICR-ului, pentru că vorbim şi de o politică diplomatică pe care MAE o poate gestiona în modul cel mai eficient”, a spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

În privinţa schimbării de autoritate tutelară a ICR, Gheorghiu a precizat: „Domnul Romaşcanu vorbea de faptul că o schimbare de autoritate tutelară ar aduce o degringoladă în cadrul ICR-ului, ori ICR-ul a mai avut odată schimbată autoritatea tutelară când a trecut din subordinea Administraţiei prezidenţiale în subordinea Senatului. În mod cert, funcţionarea aparatului ICR nu a fost afectată de această schimbare, mai degrabă politicile impuse de cei care au condus ICR-ul de-a lungul timpului au lăsat de dorit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.