Postul de televiziune BBC Two va difuza, miercuri, un documentar despre Dmitri Iţkov, un milionar rus care speră să trăiască veşnic, transferându-şi personalitatea într-un robot, informează site-ul cotidianului britanic Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dmitri Iţkov a format o echipă alcătuită din unii dintre cei mai buni neurologi ai lumii, ingineri specializaţi în robotică şi cercetători specializaţi în conştiinţă, pentru a crea un sistem care îi va permite să devină nemuritor.

Magnatul rus, în vârstă de 35 de ani, a investit o avere încercând să transfere creierul uman, inclusiv conştiinţa, într-un ”avatar”.

Documentarul, intitulat ”The Immortalist”, va prezenta metodele ştiinţifice folosite de Iţkov în tentativa sa de a deveni nemuritor.

”Sunt 100% sigur că se va întâmpla”, a declarat mognatul rus pentru jurnaliştii de la BBC.

Cu toate acestea, există oameni care se îndoiesc de succesul lui Iţkov. Unul dintre cei mai buni neurologi susţine că planul acestuia este absurd şi că nu poate fi realizat. 

Proiectul lui Iţkov, denumit ”Iniţiativa 2045”, finanţat prin firma lui, New Media Stars, este considerat de iniţiatorii săi ”următorul pas în evoluţie”, întrucât sprijină cercetările din domeniul inteligenţei artificiale.

Obiectivul proiectului vizează stocarea gândurilor şi a sentimentelor unei persoane într-un robot, ca urmare a teoriei potrivit căreia creierul funcţionează la fel ca un computer.

Dmitri Iţkov este un antreprenor rus, multimilionar, fondator al New Media Stars, o companie online din domeniul media. Magnatul rus este, de asemenea, fondatorul ”Iniţiativei 2045”, un proiect ce vizează obţinerea nemuririi prin dezvoltarea unor holograme cibernetice, până în anul 2045.

Documentarul realizat de BBC Horizon îl va prezenta, de asemenea, pe creatorul japonez al Ericăi, unul dintre roboţii care seamănă cel mai mult cu oamenii. Inventatorul nipon consideră că destinul oamenilor este acela de a deveni roboţi, pentru a depăşi constrângerile generate de trecerea timpului. 

Totodată, documentarul va prezenta modul în care un bărbat tetraplegic din California controlează deja un braţ de robot doar prin intermediul gândurilor sale.

Telespectatorii postului BBC Two vor avea posibilitatea de a explora şi cele mai recente descoperiri făcute de savanţii care lucrează la cel mai amplu proiect din lume din domeniul ştiinţelor neuronale - US Brain Initiative -, ce beneficiază de o finanţare de 6 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.