BBC Studios a vândut în Rusia drepturile de distribuţie pentru un serial despre mafia rusă, „McMafia”, în ciuda controverselor iscate în rândul autorităţilor după lansarea acestuia în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi chiar în contextul degradării relaţiilor între cele două ţări, cauzate de otrăvirea fostului spion Sergei Skripal, informează Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul, care prezintă povestea mafiei ruse răspândite în afara graniţelor, a fost difuzat de BBC în Regatul Unit şi de AMC în SUA. Acesta urmează să fie lansat vineri în Rusia, de televiziunea de stat Friday.

Cu James Norton în rol principal, actor care a avut un rol important în adaptarea BBC a romanului „Război şi pace”, de Lev Tolstoy, serialul „McMafia” a fost preluat la nivel internaţional şi de Amazon, pe platforma sa de streaming.

După ce serialul a fost difuzat iniţial în Regatul Unit în acest an, Ambasada Rusiei la Londra a transmis printr-un mesaj publicat pe Twitter că BBC răspândeşte clişee şi „prezintă Regatul Unit drept un loc de joacă pentru gangsteri ruşi”.

De la acel moment, relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat, din cauza conflictului cu privire la cine este răspunzător pentru otrăvirea, luna trecută, a fostului spion rus Sergei Skripal şi a fiicei sale Yulia, în oraşul englez Salisbury. Guvernul britanic acuză Rusia că încearcă să îl asasineze pe Skirpal pe pământ britanic.

„McMafia”, bazat pe o carte scrisă de Misha Glenny, prezintă povestea lui Alex Goodman (Norton), fiul unor ruşi exilaţi cu background în mafia rusă, crescut în Regatul Unit. El şi-a petrecut viaţa încercând să scape de umbra acelui trecut în afara legii, trecut care îi afectează prezentul şi relaţia cu partenera lui, Rebecca (Juliet Rylance).

Serialul a fost creat de Hossein Amini („Drive”) şi de James Watkins, care a regizat show-ul alcătuit din opt episoade. Serialul a fost produs de Cuba Pictures.

Televiziunea rusă Friday, care difuzează şi serialul BBC „Sherlock”, a preluat acest serial ca parte dintr-un acord mai larg MipTV, care mai include titluri BBC precum „Planet Earth II” şi „Blue Planet II”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.