BBC a lansat un joc interactiv, BBC iReporter, care are scopul de a învăţa tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani să recunoască ştirile false, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin acest joc, tinerii joacă rolul unor jurnalişti din redacţia BBC.

Jocul, creat de Aardman Animations, provoacă tinerii să ia propriile decizii în privinţa surselor, declaraţiilor politice, comentariilor din social media şi fotografiilor publicate în mediul online care ar trebui să fie crezute.

Jucătorii decid ce date ar trebui publicate, ce date ar trebui să fie verificate şi ce date ar trebui eliminate.

Acest joc face parte din iniţiativa mai largă a BBC de a ajuta tinerii să identifice informaţiile false, oferindu-le resurse elevilor şi profesorilor pe care să le folosească în sălile de curs în acest sens, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Din iniţiativa BBC fac parte sfaturi pentru identificarea informaţiilor false din platformele de socializare, precum şi planuri pentru cursuri dedicate profesorilor, care să le prezinte elevilor în şcoli. 

BBC a realizat un parteneriat cu Centre for Argument Technology la Universitatea din Dundee pentru a crea „Evidence Toolkit" – un program dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

„Evidence Toolkit" combină algoritmi complecşi şi materiale de arhivă din programul „Moral Maze” al BBC Radio 4, pentru a ajuta studenţii să identifice afirmaţii şi raţionamentul din orice ştire şi cum sunt conectate cele două elemente.

John Lawrence, principalul dezvoltator al proiectului, a explicat: „Toolkit foloseşte tehnici de inteligenţă artificială pentru căutarea raţionamentului. Aceasta este prima dată când AI (inteligenţa artificială, n.r.) este folosită în a înţelege raţionamentul ştirilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.