Artistul britanic Banksy va dona banii obţinuţi din vânzarea la licitaţie a unei opere, evaluată la mai mult de un milion de lire sterline, unui spital din Betleem, în Cisiordania ocupată, a anunţat unul dintre colaboratorii săi pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea "Mediterranean sea view 2017", compusă din trei tablouri, a fost până în prezent expusă la intrarea hotelului "Walled-Off" pe care artistul stradal l-a deschis în oraşul palestinian Betleem. 

Aceasta va fi vândută marţi la licitaţie la Sotheby's Londra, a declarat Wissam Salsaa, director al hotelului "Walled-Off".  

Tablourile reprezintă trei vederi cu o mare agitată, şi veste galbene şi colaci de salvare eşuaţi pe plajă "aluzie la vieţile pierdute în mare în timpul crizei migranţilor în Europa în anii 2010", a explicat casa Sotheby's pe site. 

Lucrarea, realizată în vopsea în ulei, este evaluată la 1,2 milioane de lire sterline, potrivit Salsaa. Fondurile obţinute vor fi alocate pentru construcţia unei unităţi specializate în accidente vasculare cerebrale într-un spital din Betleem, a precizat acesta pentru AFP. 

În mai, o operă de Banksy care aducea omagiu personalului medical în lupta contra coronavirusului a fost instalată într-un spital din Regatul Unit, la Southampton, şi urmează să fie vândută la licitaţie în beneficiul sistemului de sănătate britanic. 

Artistul, care menţine cel mai mare mister cu privire la identitaea sa, este autorul a numeroase lucrări în graffiti din Betleem, oraş palestinian în care a deschis un hotel în 2017 şi ale cărui camere dau către zidul de securitate ridicat pe Israel în Cisiordania. 

Israelul afirmă că această barieră îl protejează de atacurile venite din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Statul evreu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.