Baletul “Şeherezada”, adaptat după Mihail Fokin, în regia şi coregrafia lui Ştefan Soare, narat de actriţa Stela Popescu, va avea premiera pe scena Sălii Mari a Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00, respectiv de la ora 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Şeherezada” este cea de-a 12-a premieră oficială a Teatrului Stela Popescu, la finalul stagiunii, informează instituţia teatrală.

Spectacolul prezintă povestea Şeherezadei, care ajunge în faţa sultanului Sharyar, după ce acesta îşi omoară soţia, despre care aude că nu îi este credincioasă, şi hotărăşte să ia de soţie în fiecare zi câte o tânără, căreia să îi ia viaţa la răsăritul zorilor. Şeherezada îi spune sultanului o poveste care nu se termină şi trebuie continuată, pe parcursul a 1001 de nopţi.

”O poveste fantastică, care te duce în lumea cadânelor, a războinicilor - prizonieri, a fascinaţiei magice a poveştilor orientale, adaptată însă limbajului artistic contemporan”, au descris spectacolul reprezentaţii teatrului.

Distribuţia îi runeşte pe membrii corpului de balet ai teatrului. În rolul Şeherezadei este distribuită Alis Gheorghe, Sclavul de Aur este interpretat de Andrei Dogaru, Sultanul Shahryar este interpretat de Zoran Raici, prietenul Sultanului este Andrew Lupu, iar eunucul este interpretat de Alexandru Mălăeru. Alături de ei dansează, între alţii, Ana Mihai, Cristina Marin, Octavian Iuga, Constantin Chiţa, Monica Cosma şi Denisa Anastasiu. Decorul şi costumele sunt semnate de Viorica Petrovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.