Alina Cojocaru, balerină de renume mondial şi fostă prim-balerină a English National Ballet şi Royal Ballet, prezintă o seară întreagă de dans rafinat, bazată pe filmul "La Strada" (1954) al lui Federico Fellini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alungată din siguranţa căminului său pentru a trăi o viaţă itinerantă alături de brutalul artist de circ Zampanò, eroina noastră Gelsomina, interpretată de Alina Cojocaru, găseşte alinare în spiritul său asemănător Il Matto, doar pentru a fi martoră la moartea sa nemiloasă.

Mişcarea captivantă este semnată de coregrafa de renume internaţional Natália Horečná. Decorurile şi costumele realizate de Otto Bubeníček. 

La Sadler's Wells sunt programate doar cinci reprezentaţii, între 25 şi 28 ianuarie 2024.

Pe muzica emoţionantă şi atemporală a partiturilor de film ale lui Nino Rota, acest nou balet major meditează asupra modului în care alegem să percepem lumea şi locul nostru în ea.

Alături de Alina Cojocaru, în rolul principal al Gelsominei, vor juca fosta vedetă a Baletului Regal, Royal Danish Ballet şi apreciatul artist independent Johan Kobborg, în rolul lui Il Matto, şi fostul director al Baletului La Scala, Mick Zeni, în rolul lui Zampanò. 

Alina Cojocaru este în prezent dansatoare principală invitată la Hamburg Ballet şi o proeminentă dansatoare independentă care interpretează o varietate de roluri principale în cadrul unora dintre cele mai importante companii de balet din lume. În 2023, Alina a fost numită Ofiţer Onorific al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru servicii aduse baletului.

În 2019, Alina a fondat Acworkroom Ltd, o companie independentă de producţie de balet şi dans. Cu un accent pe spectacolele live, compania se străduieşte să dezvolte şi să comande noi şi ambiţioase lucrări originale de balet şi dans contemporan pentru publicul din Marea Britanie şi din străinătate, precum şi să ofere oportunităţi pentru artiştii independenţi. Spectacolele inaugurale ale companiei au fost Alina la Sadler's Wells în martie 2020. La Strada este primul balet integral comandat de Alina.

Natália Horečná este o fostă balerină la Hamburg Ballet, Nederland's Dance Theatre şi Scapino Ballet Rotterdam. Din 2012 lucrează în calitate de coregrafă independentă, creând peste 40 de lucrări pentru companii precum Vienna State Ballet, La Scala Ballet şi Royal Danish Ballet.

Otto Bubeníček s-a alăturat Hamburg Ballet în 1993 şi a avansat rapid la rangul de prim-balerin. După ce s-a retras de pe scenă în 2015, a continuat să compună muzică, să creeze scurtmetraje, grafică şi scenografie şi costume pentru teatre de operă, printre care War Memorial Opera House San Francisco, David H. Koch Theater New York, Zürich Opera House, Royal Swedish Opera şi multe altele.

Despre "La Strada", Alina Cojocaru OBE a declarat: "Sunt incredibil de încântată să aduc La Strada pe scenă şi sunt onorată şi recunoscătoare că mi se alătură artişti de talie mondială pentru acest proiect unic. Am visat să creez un balet bazat pe La Strada încă de când am văzut pentru prima dată filmul, care, în esenţa sa, este o poveste emoţionantă şi universală despre dragoste şi pierdere. Puterea pe care o are forma noastră de artă de a descrie emoţiile este cu adevărat transformatoare. Sper ca publicul nostru să fie cucerit şi să se simtă inspirat atunci când La Strada va avea premiera pe scena de la Sadler's Wells în ianuarie". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.