Municipiul Bacău va deveni, de pe 2 Mai, Capitala Tineretului din România, program iniţiat în 2015 şi prin care se propune dezvoltarea oraşului prin implicarea tinerilor şi valorificarea pontenţialului acestora. Timp de un an, în Bacău vor fi organizate peste o sută de evenimente şi 1.500 de activităţi, în care vor fi implicaţi în jur de 1.800 de voluntari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale şi Federaţia Tinerilor din Bacău au semnat, marţi, împreună cu Guvernanţa pentru Capitala Tineretului din România, acordul prin care municipiul Bacău va deveni, de pe data de 2 Mai, Capitala Tineretului din România, titlu deţinut în ultimul an de către municipiul Timişoara.

Aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, programul îşi propune, pe parcursul unui an de zile, desfăşurarea mai multor evenimente locale şi naţionale de impact, prin susţinerea ideilor tinerilor. În acest context, semnatarii acordului doresc să organizeze peste o sută de evenimente şi 1.500 de activităţi în care vor fi implicaţi peste 1.800 de voluntari. Cifra beneficiarilor estimată de către organizatori se ridică la 344.000 de persoane, atât de pe plan local cât şi naţional.

Cele mai importante evenimente care vor avea loc în acest an la Bacău sunt Stretfood Festival, Street Delivery, HiMac in Parck, Summitul Tinerilor, Conferinţa naţională de reprezentare a elevilor, BacăuMun şi Colour Run.

”Municipiul Bacău se ţine de cuvânt şi, ca primar, vă asigur că aşteptăm cu un real interes derularea efectivă a proiectelor de tineret în Bacău, generos finanţate în acest an, în contextul câştigării titlului de Capitală a Tineretului din România. Pentru noi, este un punct de plecare foarte important, nu doar în ceea ce priveşte sprijinirea iniţiativelor tinerilor băcăuani, dar şi pentru implicarea acestora în procesele de decizie din oraşul nostru, pentru că tinerii sunt viitorul”, a declarat, marţi, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Reprezentanţii Guvernanţei pentru Capitala Tineretului din România speră ca, în următorii ani, zeci de oraşe din România să investească masiv în tineri.

”Astăzi este Bacău, dar sper ca, în următorii cinci ani, alte zeci de oraşe să-şi asume să investească masiv în tineri. Singura cale de a asigura progresul societăţii este să ne gândim pe termen lung şi, pentru a putea face asta, trebuie să lucrăm cu cei care vor fi nucleul acestui viitor, şi anume tocmai tinerii de astăzi. Bacăul este acum la un început de drum. Îşi asumă nu numai un succes temporar, ci, mai ales, o obligaţie. Noi vom fi alături de Bacău în parcurgerea acestui drum în urma căruia cred că multe aspecte se vor schimba permanent pentru oraş”, a precizat secretarul general al Guvernanţei pentru Capitala Tineretului din România, András Farkas.

Bacău este al doilea oraş din România care poartă titlul de Capitala Tineretului din România, după Timişoara. Programul naţional funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu purtat de Cluj-Napoca în anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.