Statui vivante, cariatide care se îndrăgostesc de trecători, teatru de păpuşi, dansuri sud-americane de samba, salsa, merengue şi cha cha cha, paradă cu marioneta uriaşă şi luminoasă Dundu şi artificii alcătuiesc programul ultimului weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the street!, care se va desfăşura în Piaţa Universităţii, Centrul Istoric, Piaţa George Enescu, Calea Victoriei şi Parcul Kretzulescu din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc de vineri până duminică, în intervalul orar 19.00 – 23.00, informează organizatorii.

Personaje din secolul al XVI-lea, cariatide care se îndrăgostesc de trecători şi statui celebre din Bucureşti vor apărea vineri pe străzile Centrului Istoric să îşi spună povestea fără cuvinte în spectacolul ”Stil(L) urban”.

Sâmbătă, Cenuşăreasa, Harap Alb, Hansel şi Gretel şi alte personaje de basm îi vor purta pe copii şi pe adulţi în lumea spectacolului de statui vivante ”A fost odată ca niciodată” din Parcul Kretzulescu, iar duminică, actorii Teatrului Masca din ”Bizarerii baroce” vor reda în Centrul Istoric eleganţa Franţei de secol al XVII-lea.

În fiecare zi a ultimului weekend de festival, artiştii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic, în Piaţa Universităţii, exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue şi cha cha cha.

Sâmbătă seara, B-FIT in the Street! le prezintă participanţilor Bucureştiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artişti din Germania, Franţa şi Spania.

Prezenţă obişnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franţa, Columbia, Danemarca, Taiwan şi Chile, trupa spaniolă Xarxa va veni în Piaţa George Enescu sâmbătă, de la ora 21.30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. ”Magic Night” se experimentează cu toate cele cinci simţuri şi îi invită pe spectatori să devină protagonişti, să se lase transportaţi în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiţionale, muzică live şi artificii spectaculoase.

Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante va atrage spectatorii la parada B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22.00, imediat după terminarea spectacolului ”Magic Night”. Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino vor porni din Piaţa George Enescu în ultima paradă a festivalului de la Bucureşti, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piaţa Universităţii.

Prin comparaţie cu adrenalina şi dinamismul din spectacolul ”Magic Night”, momentul programat în Piaţa Universităţii pentru ora 22.30, spectacolul ”Dundu” îmbie la visare printr-o reprezentaţie neobişnuită de teatru de păpuşi, în care personajele sunt nişte marionete uriaşe, care luminează în noapte şi spun fără cuvinte poveşti universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradiţională din Africa de Vest. Manevraţi de păpuşari germani cu experienţă în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase oraşe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul şi Zürich.

Organizat de Primăria Capitalei prin Arcub, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-FIT in the street! a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale cu zeci de reprezentaţii şi peste 300 de artişti din nouă ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.