Astronautului Thomas Pesquet a colaborat cu DJ-ul şi producătorul muzical Yuksek pentru a realiza împreună un videoclip, intitulat ”Live alone”, ce descrie pe ritmuri electro-pop aventura orbitală a cercetătorului francez în timpul misiunii sale de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Viaţa e întotdeauna mai frumoasă când asculţi muzică”, a declarat pe Twitter, vineri, astronautul francez, care a transmis imagini realizate pe ISS muzicianului Yuksek, autorul unui fragment muzical ce are o durată de aproximativ trei minute.

”Ideea acestui videoclip mi-a venit în timpul unei întâlniri cu Yuksek la Paris, înainte de plecarea mea în spaţiu”, a spus Thomas Pesquet. ”Am reuşit să găsim timpul necesar pentru a concretiza acest proiect şi pentru a realiza un videoclip ce a fost turnat parţial în spaţiu”, a adăugat astronautul francez.

Videoclipul conţine şi câteva imagini care îl arată pe producătorul Yuksek în timp ce lucrează într-un studio de înregistrări.

Thomas Pesquet a spus că misiunea lui de la bordul ISS este ”99% ştiinţifică şi tehnică” dar ”explorarea spaţială înseamnă şi puţin dintr-un vis şi, într-o oarecare măsură, o poezie”.

Thomas Pesquet, care nu a putut să îşi ia cu el saxofonul la bordul ISS, din cauza spaţiului limitate de care dispun astronauţii de pe acest avanpost orbital, a dezvăluit că ascultă însă multă muzică în timpul lui liber şi îi informează adeseori pe admiratorii lui rămaşi pe Terra în legătură cu preferinţele sale muziale.

După ce a ajuns pe ISS pe 20 noiembrie 2016, astronautul francez a publicat numeroase fotografii pe Twitter. 

Videoclipul ”Live Alone” poate fi vizualizat pe YouTube. Roman Rappak, membru al grupului Breton, şi-a împrumutat vocea pentru acest single, ce va fi inclus pe următorul album al muzicianului Yuksek.

Staţia Spaţială Internaţională, un proiect internaţional la care participă 16 ţări, finanţat în principal de Statele Unite, a fost creată pentru a înlocui fosta staţie spaţială sovietică MIR şi este locuită în permanenţă de echipaje de astronauţi, începând din anul 2000. Cu un cost de 100 miliarde de dolari, ISS a fost plasată pe orbită în 1998 şi pluteşte deasupra Terrei la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.