Autorităţile ucrainene au instalat sisteme de protecţie rezistente la şocuri peste mai multe picturi murale de Banksy, în jurul capitalei Kiev, care au fost deteriorate în războiul cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Militară Regională din Kiev a declarat miercuri că foile transparente de policarbonat sunt „rezistente la impact” şi că vor proteja picturile împotriva „vandalilor” şi „condiţiilor meteorologice nefavorabile”. Războiul, care marchează un an, nu a fost citat în mod explicit. Cu toate acestea, declaraţia a adăugat că noile măsuri de securitate ar apăra împotriva „influenţei factorilor externi”, scrie artnews.com.

Oleg Torkunov, şeful adjunct al organizaţiei, a spus că picturile „au o semnificaţie culturală şi istorică pentru ţară, ca o amintire că lumina trebuie să învingă întunericul”.

Picturile vor fi apărate şi de senzori de mişcare fără fir, care activează o sirenă în apropiere şi alertează autorităţile cu privire la tentativa de vandalism. „Acum este important să contracarăm posibilele tentative de vandalism, pe care le-am văzut deja recent”, a spus Torkunov.

În decembrie, poliţia a arestat opt ​​persoane care au încercat să fure o pictură murală înfăţişând o femeie care poartă o mască de gaz şi ţine în mână un stingător. Lucrarea a apărut pe o casă ruinată din oraşul Hostomel, chiar în afara Kievului. Lucrarea este una dintre cele lăsate de Banksy în Ucraina. Potrivit Washington Post, principalul suspect ar putea risca până la 12 ani de închisoare pentru încercarea de a elimina secţiunea din perete care conţine pictura.

Alte picturi murale din serie prezintă un băieţel care aruncă un om matur la pământ în timpul unui meci de arte marţiale, un bărbat cu barbă care îşi freacă spatele în baie şi două gimnaste. Imaginea din Hostomel a fost evaluată la 250.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.