Autorităţile italiene au confiscat 500 de lucrări suspectate că au fost fals atribuite lui Francis Bacon, dar şi bani şi alte obiecte, în valoare totală de aproximativ 3 milioane de euro, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci oameni au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie infracţională pentru autentificarea şi punerea în circulaţie a unor lucrări de artă false, fraudă şi spălare de bani, arată un comunicat.

Principalul suspect este un colecţionar din Bologna, potrivit presei locale. El este subiectul a două anchete, începând din 2018.

Poliţia a început-o pe prima după ce a descoperit în casa lui „numeroase lucrări de artă contemporană, inclusiv două desene susţinut că sunt semnate de Francis Bacon, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai secolului 20”.

A doua investigaţie a fost deschisă de autorităţile fiscale, care au găsit „fluxuri financiare cu ţări străine incompatibile cu sursele lui legale de venit”.

Francis Bacon (1909 - 1992) este cunoscut pentru tripticele lui, unul dintre ele, ”Three Studies of Lucian Freud”, vândut în 2013, la Christie’s din New York, pentru 142,4 milioane de dolari, devenind unul dintre cele mai scumpe zece tablouri vândute vreodată la o licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.