Cartea „Surrender. 40 de piese, o singură poveste”, semnată de solistul formaţiei rock U2 Bono, va fi editată în limba română de Litera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O scriere onestă, intimă şi profundă, „Surrender” este povestea vieţii remarcabile pe care o trăieşte Bono - artist, activist şi solist al trupei de rock irlandeze U2. O carte despre provocările cu care s-a confruntat, prieteniile pe care le-a legat de-a lungul timpului, familia şi mediul care l-au modelat.

Versiunea în limba română a cărţii va apărea pe rafturile librăriilor din România, în anul următor. Coperta cărţii va avea titlul în limba română, scris de mână însuşi de artist, anunţă editura Litera. 

„Surrender” este cea mai nouă recomandare de pe lista de lectură a lui Bill Gates, care a clasificat-o drept cea mai bună carte de memorii, din ultima perioadă: „Cartea a apărut în această lună, deci este cea mai recentă lectură din lista mea. Dacă sunteţi un fan U2, s-ar putea să o fi răsfoit deja. Iar dacă nu, veţi descoperi în ea o lectură plăcută despre cum un băiat din suburbiile Dublinului a crescut pentru a deveni un star rock cunoscut în întreaga lume şi un filantrop. Sunt norocos să-l numesc pe Bono prietenul meu, autobiografia sa continuă să mă surprindă”. 

Fiind un artist emblematic şi cofondator al organizaţiilor ONE şi (RED), despre cariera lui Bono s-a scris de multe ori. Dar, în „Surrender”, Bono este cel care pune mâna pe stilou, scriind pentru prima dată despre viaţa sa remarcabilă şi despre cei cu care a împărtăşit-o. Cu vocea sa unică, Bono transpune cititorii în perioada în care a crescut la Dublin, marcată inclusiv de pierderea bruscă a mamei sale, la vârsta de paisprezece ani, perioadă urmată de călătoria neobişnuită a trupei U2 - devenind una dintre cele mai influente trupe rock din lume. Volumul este şi o relatare a celor peste douăzeci de ani de activism dedicat luptei împotriva SIDA şi sărăciei extreme.

„Când am început să scriu această carte, speram să desenez în detaliu ceea ce înainte schiţasem doar în cântece. „«Surrender»” este un cuvânt încărcat de sens pentru mine. Crescând în Irlanda în anii şaptezeci, cu pumnii mereu în sus (din punct de vedere muzical), conceptul îmi părea străin. Un cuvânt pe care l-am conturat abia atunci când mi-am adunat gândurile pentru o carte. Încă e o luptă despre a fi smerit, pentru mine. În trupă, în căsnicia mea, în credinţa mea, în viaţa mea de activist. «Surrender» este povestea lipsită de progres a unui pelerin... completată cu o doză suficientă de distracţie pe parcurs”, spune Bono. 

Subtitlul cărţii „40 de piese, o singură poveste” este o referire la cele 40 de capitole ale cărţii, fiecare fiind numit după o melodie U2. Bono a creat şi 40 de desene originale pentru „Surrender”, care apar pe tot parcursul lecturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.