Autobiografia preşedintelui Statelor Unite ale Americii - „Joe Biden: Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică”, în traducerea Ruxandrei Toma şi lectura de specialitate a Ancăi Sandu, va fi lansată de editura Nemira în imprintul de nonficţiune ORION.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indiferent de opiniile politice, pentru a înţelege următorii trei ani şi jumătate ai scenei politice globale, lectura acestei cărţi reprezintă un instrument de sondare în ideile şi credinţele unuia dintre cei mai importanţi factori de decizie, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Cariera politică a lui Joe Biden de până la începerea mandatului de vice-preşedinte în 2002 oferă detalii adesea uitate sau neştiute despre omul de stat care va modela următorii ani din politica internaţională. O autobiografie ca o istorie recentă, prin ochii cuiva care se afla la masa deciziilor şi negocierilor evenimentelor care au modelat ultimii treizeci de ani.

Joe Biden a traversat o epocă incredibilă din istoria Statelor Unite, iar în această autobiografie îşi povesteşte experienţele din care a învăţat despre sine, despre colegii lui şi despre guvernare.

Într-un stil autentic, preşedintele SUA face dezvăluiri despre educaţia catolică primită în familia sa, despre tragediile prin care a trecut, despre boala care aproape l-a răpus şi despre obstacolele pe care le-a întâmpinat în cariera sa, dar şi despre relaţiile cu alţi conducători sau lideri mondiali, despre luptele de putere din Senatul SUA şi despre călătoriile lui discrete, dar revelatoare, în zone puternic afectate de crize politice şi militare, precum Balcanii în timpul războiul din Kosovo (şi memorabila întâlnire cu Miloşevici) sau Afganistanul în 2009.

Din toate aceste amintiri vor ieşi la iveală principiile care îi guvernează cariera: să le facă oamenilor viaţa cât mai bună, să acorde familiei şi credinţei importanţa pe care o merită, să pună întotdeauna mai presus de toate perseverenţa, sinceritatea şi autenticitatea, ca soţ şi ca tată, dar şi ca guvernant care a fost mereu în slujba cetăţenilor.

„Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică” reprezintă o mărturisire de credinţă, precum şi angajamentul profund al lui Joe Biden faţă de Statele Unite. „O poveste personală extrem de convingătoare”, este caracterizarea făcută de The New York Times.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.