Scriitoarea britanică Judith Kerr, în vârstă de 94 de ani, cunoscută pentru poveştile care o au în centru pe Mog, o pisică mereu în căutarea aventurii, va lansa, în toamna acestui an, cartea ”Katinka’s Tail”, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La aproximativ 50 de ani de la apariţia unuia dintre cele mai cunoscute personaje din cărţile pentru copii, Mog, creatoarea Judith Kerr a scris un volum inspirat de cel de-al nouălea animal al său de companie Katinka. 

Aceasta este povestea ”unei pisici obişnuite cu o coadă nu atât de obişnuită”, după cum spune autoarea, inspirată de comportamentul animalului. ”Este o pisică albă cu o înfăţişare ridicolă şi cu o coadă care pare a aparţine alcuiva”.

Katinka a dovedit un comportament excentric, iar în carte ea călătoreşte departe, într-o pădure, dar şi pe lună. Este o poveste fantastică scrisă de autoarea unora dintre cele mai bine vândute cărţi pentru copii, între care se numără ”The Tiger Who Came to Tea” (1968), debutul său, şi ”When Hitler Stole Pink Rabbit”, care este inspirată de cele trăite de scriitoare în anii 1930.

Cea mai recentă carte din seria celor 17 care o au pe Mog în prim-plan a apărut în 2015. ”Mog’s Christmas Calamity” a ajuns pe primul loc în topurile de vânzare de carte, cu peste 500.000 de exemplare. În plus, peste 1 milion de lire sterline au reprezentat suma strânsă pentru o campanie Save the Children. 

Cele 35 de cărţi scrise de Kerr şi traduse în 20 de limbi au fost vândute în peste 10 milioane de copii în întreaga lume. 

Seria cărţilor ”Mog” a debutat în anul 1970, cu ”Mog the Forgetful Cat/ Mog, pisica uitucă”.

Fascinaţia pentru feline vine din faptul că ”totul despre ele însemană putere”, mai spune autoarea născută în 1923 la Berlin.

Judith Kerr a ajuns în Marea Britanie, împreună cu familia sa, pe când avea 12 ani. Au fost nevoiţi să fugă în Elveţia pentru a scăpa de nazişti. Experienţele sale din acea perioadă se regăsesc în trilogia autobiografică ”Out of the Hitler Time”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.