Australia a anulat viza editorialistei britanice Katie Hopkins după ce s-a lăudat că a evitat regulile de carantină foarte stricte în vigoare pe continent, a declarat luni ministrul australian de Interne, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui post local, Katie Hopkins a sosit la Sydney pentru a participa la un reality-tv. 

Ea a publicat un videoclip pe Instagram în care afirmă că a deschis dezbrăcată şi fără mască uşa camerei de hotel personalului care i-a adus mesele. Iar mare parte din persoanele sosite în Australia trebuie să respecte o perioadă de izolare de 14 zile într-un hotel, în cadrul măsurilor stricte de luptă contra răspândirii Covid-19. 

Ministrul austrialian de Interne Karen Andrews a explicat faptul că poliţia de frontieră a "acţionat rapid pentru a se asigura că viza cu care Katie Hopkins a putut intra în ţară să fie anulată" după publicarea videoclipului. 

"O vom scoate din ţară imediat ce vom putea organiza acest lucru", a precizat ea la postul public ABC. "Este în mod clar cineva pe care nu vrem să-l avem în ţară niciun minut în plus". 

Editorialista britanică a stârnit controverse după ce a făcut comentarii considerate rasiste, anti-islamice şi anti-migranţi şi după ce a criticat în mod regulat restricţiile anti-coronavirus, în special carantinele. 

Potrivit ministrului, ea a obţinut viza datorită sprijinului guvernului unui stat australian pe motiv că sosirea ei ar putea reprezenta un beneficiu economic pentru ţară. 

"Faptul că se laudă cu încălcarea carantinei este îngrozitor", a subliniat Andrews. "Este un comportament inacceptabil. Deci, din partea mea, sunt extrem de încântată că pleacă".  

Aproximativ douăsprezece milioane de persoane trăiesc în carantină în Australia (31.771 de cazuri, dintre care 913 decese) pentru a încerca să împiedice răspândirea contagioasei variante Delta a coronavirusului. 

Numărul de persoane autorizate să intre în ţară este extrem de limitat, blocând în străinătate zeci de mii de australieni.                

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.