Marcate timp de doi ani de acuzaţii de rasism, sexism şi corupţie, Globurile de Aur au înregistrat cea mai mică audienţă din istoria lor la revenirea pe NBC din acest an, potrivit cifrelor preliminare publicate miercuri de postul american, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia a atras 6,3 milioane de telespectatori marţi seara, faţă de 18 milioane în 2020, înainte ca pandemia şi scandalurile să afecteze aceste premii urmărite cu atenţie.

Percepută de multă vreme ca seara preferată de la Hollywood, evenimentul s-a desfăşurat fără public în 2021 din cauza epidemiei de Covid-19 şi a fost urmărit de 6,9 ​​milioane de americani.

Globurile de Aur au fost apoi excluse de la televiziune în 2022, din cauza scandalurilor la adresa Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care nu includea în juriu niciun membru de culoare. 

Aceste cifre noi de audienţă întăresc îndoielile cu privire la viabilitatea acestor recompense. Aceasta este cea mai scăzută audienţă înregistrată vreodată de NBC pentru o gală cu covor roşu: doar ediţia din 2008 a Globurilor de Aur, desfăşurată sub forma unei conferinţe de presă din cauza grevei scenariştilor la Hollywood, s-a descurcat mai rău.

După boicotul din 2022, postul american a acceptat să redifuzeze a 80-a ceremonie anul acesta. Dar contractul semnat cu HFPA este valabil doar în 2023, departe de angajamentele plurianuale precedente. 

Marţi seară, numeroase staruri, precum regizorii Steven Spielberg, James Cameron şi Guillermo del Toro sau actorii Colin Farrell, Brad Pitt şi Michelle Yeoh au asistat în persoană la ceremonie. Semn că o mare parte din Hollywood pare gata să ierte HFPA, care a iniţiat reforme pentru a îmbunătăţi diversitatea votanţilor şi pentru a le interzice membrilor săi să accepte cadouri din partea studiourilor.

Dar mai mulţi câştigători au lipsit. Aleasă cea mai bună actriţă într-un film dramatic, Cate Blanchett („Tar”) a invocat, de exemplu, probleme de orar.

În faţa audienţei scăzute, un purtător de cuvânt al NBC a reamintit pentru AFP că Globurile de Aur „au fost difuzate istoric duminică seara”, o zi favorabilă obţinerii unor cifre mai bune.

Având în vedere grila sa, NBC a mutat gala marţi seara pentru a preveni o concurenţă cu NFL, campionatul american de fotbal.

Publicul pentru ceremoniile majore de premiere este în scădere de câţiva ani, în special pentru că tinerii petrec mai mult timp pe reţelele de socializare sau pe platformele de streaming decât în ​​faţa televizorului.

Dar, prin comparaţie, Oscarurile au revenit în mare măsură în 2022 după pandemie, cu 16 milioane de telespectatori, faţă de 10 milioane în anul precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.