Regizorii din toată lumea îşi pot înscrie documentarele până la 15 aprilie pentru ediţia din 2024 a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 20-27 octombrie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizatorii de film de non-ficţiune îşi vor putea înscrie documentarele în cele patru secţiuni competiţionale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală şi de Est, România şi DocSchool. Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului.

Filmele propuse pentru selecţia oficială a ediţiei AFF2024 trebuie să facă parte din genul documentar. Sunt apreciate în mod deosebit calităţile cinematografice şi onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea şi creativitatea. Pe lângă programele competitive, programul oficial Astra Film Festival cuprinde o serie de selecţii curatoriale, secţiuni tematice şi programe speciale.

Pentru cele patru secţiuni competiţionale vor fi acceptate filme realizate după 1 ianuarie 2023, astfel:

• Voci emergente ale documentarului. Sunt eligibile documentare de lungmetraj, având durata de peste 60 minute, semnate de autori aflaţi la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.

• Europa centrală & de est. Secţiune deschisă documentarelor de lungmetraj (peste 60 min), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.

• România. Pentru documentare produse sau co-produse în România şi producţii sau co-producţii internaţionale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.

• DocSchool. Sunt eligibile documentare produse sau co-produse de universităţi ori institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.

Mai multe detalii şi formular de înscriere, pe site-ul Astra Film: https://www.astrafilm.ro/formular

Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film de la Sibiu, cel mai longeviv festival de film de la noi din ţară, a împlinit 31 de ani şi a devenit, în timp, una din platformele principale ale documentarului din România şi din Europa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.