Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 18 iulie - 11 august, între orele 10.00 -12.00/13.00, a patra ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierile încep pe 4 iulie. Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitaţi să participe la ateliere creative de educaţie pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material şi imaterial al Muzeului Naţional Cotroceni, dezvoltându-şi, în acelaşi timp, abilităţile de comunicare şi de interacţiune, spiritul artistic şi creativitatea.

Cele patru ateliere se vor desfăşura, fiecare, pe parcursul a 4 zile, timp de 4 săptămâni. În cadrul acestora participanţii vor descoperi, cu ajutorul trainerilor specialişti ai Muzeului Naţional Cotroceni, câte o meserie specifică muzeului: cercetător, ghid, curator sau restaurator. Fiecare modul va avea un număr maxim de 20 de participanţi (numărul minim este de 6 persoane).

Cele patru ateliere se vor desfăşura astfel:
Atelierul de cercetare – 18 - 21 iulie


Atelierul de ghidaj – 25 - 28 iulie
Atelierul de curatoriat – 1 - 4 august
Atelierul de restaurare – 8 - 11 august
 
Participarea la ateliere este contra cost şi se face prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni, la secţiunea Proiecte culturale/Proiecte educaţionale/Cotroceni Summer School IV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.