Asociaţia Teatrelor Independente anunţă, într-un comunicat, că aşteaptă organizarea dezbaterii publice privind schema de ajutor dedicată artiştilor, după ce Guvernul a transmis că va ajuta sectorul cultural independent, susţinând că "unele entităţi nu sunt eligibile pentru aceste finanţări".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată în 30 de ani, spaţiile culturale independente încep să primească atenţie din partea autorităţilor, fiind incluse în schema de ajutor de stat elaborată de Guvern, spun reprezentanţii ATI. 

"Considerăm că apelul lansat pentru salvarea spaţiilor independente începe să fie luat în considerare, iar iniţiativa de ajutorare este lăudabilă. Atragem însă atenţia asupra faptului că acest sector cultural independent se bazează pe cadre de funcţionare specifice şi, din acest motiv, există anumite entităţi culturale independente care nu sunt eligibile pentru obţinerea acestor finanţări", se arată în comunicat.

Prin urmare, "reprezentanţi ai spaţiilor independente pentru arte performative din toată ţara aşteptăm cu interes informaţii referitoare la organizarea dezbaterii publice privind schema de ajutor, în care vrem să fim implicaţi activ, pentru că orice iniţiativă poate fi îmbunătăţită prin dialogul deschis cu specialiştii din industriile culturale afectate".

Miercuri, viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat implemetarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, sub forma unor granturi pentru domeniul cultural-artistic românesc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.