Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), criticată pentru lipsa diversităţii şi probleme de etică, inclusiv în cazul Globurilor de Aur, pe care le acordă anual, şi-a luat angajamentul de a efectua schimbări ce o vor transforma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe Instagram, HFPA a anunţat că va apela la un expert în diversitate şi egalitate, care va fi consultant pentru politicile asociaţiei. 

„Ne îmbunătăţim eforturile pentru a crea transparenţă în operaţiunile noastre, în vot, proceduri, eligibilitate şi afiliere. Aceştia sunt primii paşi pe care îi vom face în următoarele 60 de zile şi vom desfăşura acţiuni suplimentare bazate pe recomandările care vin din analizele şi aprecierile iniţiale”.

Organizaţia a mai transmis că va creşte sprijinul pentru stagii, mentorat şi programe bursiere pentru studenţii de culoare şi din alte grupuri slab reprezentate interesaţi de jurnalism. În plus, vor fi organizate anual consultări privitoare la rasism, discriminare şi hărţuire.

HFPA va angaja o firmă independentă de avocatură care va crea o metodă pentru membrii, parteneri şi artişti de a raporta încălcările standardelor etice.

Anul trecut, Kjersti Flaa, reporter norvegian care susţine că i-a fost respinsă înscrierea în grup pentru că ar reprezenta o ameninţare pentru alţi membri scandinavi şi că Asociaţia acţionează ca un „cartel ilegal”, a deschis un proces care a fost ulterior respins de un judecător federal.

Politicile şi acţiunile HFPA, care are 85 de membri, au fost criticate de-a lungul timpului şi de Time’s Up Organization şi rerpezentantele mişcării #MeToo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.