Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) a anunţat 21 de noi membri, cel mai mare număr din existenţa organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cei 21 de jurnalişti, reprezentanţi ai unor entităţi ca El Pais, Al Arabiya, ESPN, Getty Images şi DW-TV, aproape jumătate - 48% - se identifică drept femei, 29%, drept afro-americani, 24%, drept asiatici, 29%, drept latino, şi 19%, din Orientul Mijlociu/ Africa de Nord.

Cei 21 de jurnalişti fac ca numărul total al membrilor organizaţiei să crească cu 20%. În 2022, organizaţia condusă de Helen Hoehne estimează că va include un număr similar de membri.

Noii membri vor putea vota imediat pentru Globurile de Aur, în alegerile pentru conducere şi pot face parte din comitete. Noii membri vor avea drepturi de alegere pentru 10 ani. 

Implicată într-un scandal de amploare legat de lipsa diversităţii, HFPA a început în aprilie o serie de reforme, după ce NBC a anunţat că nu va transmite gala de decernare a Globurilor de Aur de anul viitor. A fost ales un nou preşedinte, Helen Hoehne, un nou consiliu director şi unul de consiliere.

HFPA este aşteptat să anunţe noul CEO în următoarele săptămâni, precum şi planuri de a angaja noi Chief Executive Officer, Chief Financial Officer, Chief Human Resource Officer şi Chief Diversity Officer.

În luna mai, organizaţia cu 85 de membri a anunţat un calendar care ar putea reforma organizaţia, iar în iulie a aprobat un nou set de reglementări propuse în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.