Cea mai mare organizaţie a jurnaliştilor hispanici din Statele Unite ale Americii refuză sponsorizarea din partea Fox News pentru conferinţa anuală a jurnaliştilor care urmează să aibă loc în Texas şi returnează aproape 17.000 de dolari trustului Fox, după ce un modernator de la radio a făcut comentarii nepotrivite despre imigranţii hispanici, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor Hispanici (NAHJ), Hugo Balta, a explicat că respectivul moderator, Todd Starnes, de la Fox News Radio, a folosit în mod repetat un limbaj injurios la adresa imigranţilor.

„Este important ca organizaţiile de media să nu devină platforme prin intermediul cărora jargonul este prezentat ca opinie şi perturbă realitatea”, a spus Balta, care lucrează la MSNBC, rivalul Fox.

A accepta sprijin financiar din partea Fox News ar înseamna „un risc la adresa integrităţii şi credibilităţii misiunii” pe care NAHJ o are de 35 de ani.

Marscheila Hayes, reprezentant Fox, a declarat că decizia jurnaliştilor hispanici este regretabilă.

„Suntem dedicaţi să asigurăm un mediu de lucru divers şi colegial şi suntem cunoscuţi în domeniu pentru standardele obţinute, mai ales în ceea ce priveşte programul de reporter multimedia. Suntem mândri de echipa noastră unită şi de reuşitele în jurnalism”, a afirmat Marscheila Hayes.

Toată situaţia are legătură cu un atac armat din El Paso, Texas, în care au murit 22 de persoane. Atacatorul ar fi vorbit poliţiştilor despre „invadatori mexicani”.

Balta a mai declarat că nu este pentru prima oară când NAHJ este nevoită să vorbească cu conducerea Fox despre „limbajul incendiar” folosit de gazdele emisiunilor. Starnes, cel incriminat, ar fi spus că a avertizat de mult cu privire la „invazia agresivă a unor străini ilegali”, declaraţie care a umplut paharul şi a determinat organizaţia să stopeze colaborarea cu Fox.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.