Cei care doresc să susţină proiectul "G53 - Primul teatru construit împreună" pot contribui cu 2 euro la numărul 8833, a anunţat Asociaţia Culturală "Griviţa 53".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul SMS-urilor va apărea în cartea teatrului Griviţa 53, care va fi lansată odată cu primul spectacol jucat la G53. Fondatorii Asociaţiei consideră că este un semn de recunoştinţă pentru toţi cei care au ales să susţină acest proiect.

"Am înfiinţat Asociaţia Culturală Griviţa 53 nu doar pentru a construi un teatru. Ne dorim să construim o comunitate, un spirit al responsabilităţii faţă de cultură, un spaţiu artistic nou în care să dezvoltăm un repertoriu cultural pe care Bucureştiul nu îl are. Am avut banii de teren din vânzarea casei bunicii mele. Pentru construcţie cer sprijinul tuturor iubitorilor de cultură. Avem nevoie de 500.000 de SMS-uri, 500.000 de iubitori de teatru care să contribuie cu 2 EUR la numărul 8833”, a menţionat Chris Simion-Mercurian, membru fondator al Asociaţiei Culturale "Griviţa 53”.

Bugetul necesar pentru finalizarea proiectului este de 1.000.000 de euro Perioda realizării proiectului este de 3 ani. Primul an este dedicat strângerii sumei necesare pentru ca în următorii doi ani teatrul să poată fi construit.

Cei care doresc să susţină proiectul cu mai mult de un SMS care valorează 2 euro, au posibilitatea de a achiziţiona cărămizi, scaune, trepte, ferestre de pe site-ul www.grivita53.ro. Numele lor va fi inscripţionat pe peretele din foaierul viitorului teatru.

"În ianuarie 2018 ne-am propus să deschidem şantierul Griviţa 53, în speranţa că în 2020 vom lansa primul spectacol. Ne bazăm pe iubitorii de cultură din România. La ei ne-am gândit când am ales să lansăm o carte cu mesajele lor de susţinere şi să creăm un perete de mulţumire în care să menţionăm numele lor. Fiecare SMS trimis, fiecare cărămidă achiziţionată înseamnă un pas înainte în dezvoltarea teatrului independent din România”, a adăugat Chris Simion-Mercurian.

Asociaţia Culturală Griviţa 53 a fost înfiinţată cu scopul de a strânge fonduri pentru demersul "Griviţa 53 - Primul teatru construit împreună".

Membrii fondatori ai asociaţiei sunt: Chris Simion-Mercurian, Marian Râlea, George Ivaşcu, Anghel Damian şi Tiberiu Mercurian. Lor li s-au alăturat în calitate de co-fondatori şi ambasadori G53 numeroase personalităţi din breaslă, printre care îi amintim pe Oana Pellea, Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Vlad Logigan, Marius Manole, Adrian Titieni, Lia Bugnar şi mulţi alţii, dar şi personalităţi din alte domenii precum Pascal Bruckner, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu, Alex Găvan, Valeria Răcilă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.