"Aspectul 'înfricoşător' îmi aparţine în mod natural", a ripostat Rose Knox-Peebles după ce un critic al Financial Times a presupus că a fost machiată în spectacolul "Das Rheingold", de Richard Wagner, la Royal Opera House, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rose Knox-Peebles a fost în culmea fericirii după premiera spectacolului "Das Rheingold" de la Royal Opera House la începutul acestei săptămâni.

A fost pentru prima dată când fotomodelul în vârstă de 82 de ani, care o interpretează pe Erda, mama pământeană care a văzut totul, care ştie ce a fost, ce este şi ce va fi, a jucat într-o operă. Regizorul Barrie Kosky a decis să menţină personajul ei pe scenă, dezbrăcat, pe toată durata spectacolului de două ore şi jumătate, fără pauză.

Criticile au fost elogioase: Interpretarea lui Knox-Peebles a fost "remarcabilă şi plină de graţie şi curaj", a spus un critic. Un altul a spus că a interpretat un rol dificil cu "mare pricepere". Un altul a spus că a fost "atrăgătoare din punct de vedere vizual" şi că prezenţa ei constantă pe scenă a fost "cel mai bun moment interpretativ".

Dar când Knox-Peebles a citit ziarul ei preferat - Financial Times - a avut un şoc. "Nu numai că recenzia a fost teribil de scurtă şi superficială, dar m-a acuzat că am fost 'machiată ca să arăt destul de înfricoşător'", a spus ea.

Knox-Peebles nu a fost supărată de faptul că Richard Fairman i-a spus că arată "înfricoşător" - nu o interesează ce crede cineva despre aspectul ei - dar a fost supărată de ceea ce a considerat a fi inexactitatea leneşă a afirmaţiei.

"Am fost furioasă", a spus ea. "Nu fusesem 'machiată' ca să arăt ca o sperietoare. Aşa arătam eu. Aşa eram eu".

"De fapt, nu cred că arăt ca o sperietoare", a adăugat ea. "Sunt perfect fericită cu felul în care arăt".

Knox-Peebles a trimis o scrisoare către ziar. Spre marele ei amuzament, scrisoarea a fost publicată. "Aspectul 'înspăimântător' îmi aparţine în mod natural", a scris ea, semnând scrisoarea "Erda".

Presa a adorat-o: "Machiajul 'înfricoşător' este doar chipul meu, îi spune octogenara unui critic de operă", a anunţat Times. "Un critic de operă spune că machiajul actriţei de 82 de ani este "înfricoşător"... dar ea nu purta niciunul", a lăudat The Telegraph.

Knox-Peebles a declarat că are lucruri mai bune de făcut decât să se îngrijoreze de un critic care confundă scena de operă cu o pasarelă. "Apariţia mea a fost, evident, total irelevantă. Se presupune că am 4,9 miliarde de ani, aşa că cu greu aş arăta ca o tânără frumoasă", a declarat ea miercuri.

Ea a adăugat: "Mă simt minunat. M-am căsătorit la 18 ani şi am avut patru copii. Nu am lucrat niciodată până la 20 de ani, când am început ca model, mai mult sau mai puţin din întâmplare. De atunci, am apărut în Vogue, în videoclipuri muzicale şi m-am distrat de minune".

"Pentru mine, a îmbătrâni este un avantaj. Până la chestia asta - indiferent ce a fost - nu am fost tratată deloc diferit din cauza vârstei mele", a adăugat ea. "În orice caz, îmbătrânirea este un bonus: mi se oferă locuri în metrou. Ce să nu-mi placă?!". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.