Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat că au fost luate toate măsurile de siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe Facebook au apărut, luni, imagini cu ÎPS Teodosie, urcat într-o nacelă, care sfinţeste o cruce de pe turla unei biserici.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a declarat, luni seară, că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat duminică, slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea.

“În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante. Prima variantă - erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial, atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului. Cea de-a doua variantă - cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor. Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.