Biserica Bărbătescu Vechi de la 1820, aflată într-o stare avansată de degradare, nu va fi demolată, după ce în spaţiul public s-a vehiculat că aceasta va fi dărâmată, informaţie asociată „maliţios şi abuziv” cu primarul general Nicuşor Dan, a precizat Arhiepiscopia Bucureştilor. A fost depusă o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism în vederea modificării proiectului de construcţie a noii bisericii şi încorporarea bisericii vechi în structura acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din ansamblul Parohiei Bărbătescu Vechi, cu sediul în str. Bărbătescu Vechi, nr. 1, Sector 5, Bucureşti, face parte, pe lângă noua biserică, şi cea veche, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae.

„În urma unei expertize tehnice, s-a constatat că zidurile bisericii prezintă crăpături şi fisuri la nivelul pereţilor şi turlelor, iar din tavan s-au desprins numeroase bucăţi, siguranţa credincioşilor care ar intra în acest lăcaş de cult fiind pusă grav în pericol. În urma definitivării acestei expertize, Arhiepiscopia Bucureştilor a hotărât ca biserica să fie închisă şi toate slujbele religioase să se săvârşească la demisolul noii biserici”, este anunţul făcut de Arhiepiscopie. 

În prezent se caută o soluţie privind modelarea ansamblului parohial, astfel încât cele două biserici să poată fi unite, iar cea veche să fie pusă în valoare şi redeschisă spaţiului liturgic prin încorporarea în noul ansamblu.

În acest sens, a fost depusă o cerere pentru eliberarea unui Certificat de Urbanism în vederea modificării proiectului de construcţie a noii bisericii şi încorporarea bisericii vechi în structura acesteia. Până în prezent, nu a fost demarat niciun proiect care să aibă ca obiect demolarea bisericii vechi, ci se caută doar cea mai bună soluţie prin care aceasta să fie repusă în valoare şi să fie din nou deschisă serviciului liturgic, mai precizează Arhiepiscopia Bucureştilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.