Arheologii au descoperit un mic dormitor într-o vilă romană de lângă Pompei, care a fost aproape sigur folosit de sclavi, ceea ce demonstrează statutul umil al acestora în lumea antică, informează Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera a fost găsită la vila Civita Giuliana, la aproximativ 600 de metri la nord de zidurile oraşului Pompei, care a fost distrus de o erupţie vulcanică a Muntelui Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Într-o înregistrare video, directorul Parcului Arheologic Pompei, Gabriel Zuchtriege, explică faptul că în cameră se aflau două paturi, dintre care doar unul avea saltea, două dulapuri mici şi o serie de amfore şi recipiente ceramice, în care au fost găsite rămăşiţele a doi şoareci şi a unui şobolan.

Materiale precum mobilierul şi ţesăturile, acoperite de explozia devastatoare a fragmentelor de rocă, gaz şi cenuşă de la Vezuviu, s-au descompus de-a lungul anilor, lăsând un gol în dărâmături.

Când este umplut cu tencuială, acest gol dezvăluie forma şi contururile originale ale materialului dispărut de mult timp, inclusiv conturul unei pături mototolite lăsate pe plasa patului.

Săpăturile la vila Civita Giuliana au fost efectuate în 1907-1908, iar apoi din nou din 2017, când poliţia şi-a dat seama că situl era jefuit de săpători ilegali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.