MARe/Muzeul de Artă Recentă Bucureşti, în colaborare cu Muzeul „Picasso” din Paris va prezenta expoziţia „Efectul Picasso” în perioada 25 septembrie 2023 - 8 ianuarie 2024, eveniment ce marchează, alături de alte zeci de expoziţii în lume, 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso (1881-1973).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi organizate pe parcursul anului viitor 42 de expoziţii la nivel mondial consacrate operei, figurii şi influenţei artistului exemplar al modernităţii.

În Franţa şi Spania, în SUA şi Elveţia, în Belgia şi Germania, în muzee precum Centrul Pompidou şi Guggenheim Bilbao, Muzeul Brooklyn şi Fundaţia Beyeler Basel, Muzeul Regal de Artă din Bruxelles şi Muzeul Von der Heydt, Wuppertal, expoziţii dedicate lui Pablo Picasso vor puncta întregul an 2023.

În România, MARe/Muzeul de Artă Recentă Bucureşti, în colaborare cu Muzeul „Picasso” din Paris va prezenta expoziţia „Efectul Picasso” în perioada 25 septembrie 2023 - 8 ianuarie 2024. Expoziţia este susţinută de Ministerul Culturii din România şi de Institutul Francez/Ambasada Franţei din România.

Expoziţia face parte din reţeaua celor 42 de expoziţii aniversare din 2023.

Expoziţia va reuni 46 de lucrări de Pablo Picasso, expuse pentru prima dată în România, printre care o serie de tablouri faimoase, unele de mari dimensiuni, care, alături de desenele şi lucrările sale de grafică au marcat evoluţia artei mondiale pe parcursul mai multor decenii. Lucrările provin în totalitate de la Muzeul „Picasso” din Paris. Acestora li se vor adăuga 50 de lucrări de artişti români moderni şi contemporani care atestă influenţa constantă a operei şi figurii lui Picasso în cea de-a doua jumătate a secolului XX şi la începutul secolului XXI.

„Efectul Picasso” este un eveniment artistic unic la nivel naţional - este prima ocazie, în întreaga istorie a culturii contemporane româneşti, în care capodopere ale lui Pablo Picasso vor fi prezentate, timp trei luni, publicului românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.