Antologia ”Femei periculoase” vol 1, concepută de George R.R. Martin şi Gardner Dozois, a fost editată de Nemira, în colecţia Nautilus, şi poate fi comandată online cu 39,99 lei, iar în librării va putea fi găsită din 20 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cititorii vor găsi în volum poveşti SF, fantasy, horror, suspans. Cartea a fost tradusă în limba română de Filip Columbeanu. 

În antologie au fost incluse poveştile: ”Halal desperado!” (fantasy), de Joe Abercrombie, ”Sau mi s-a frânt inima” (thriller, crime), de Megan Abbott, ”Cântecul Norei” (ficţiune istorică), de Cecelia Holland, ”Mâinile care nu există” distopie, extratere ştrii, mutaţii genetice), de Melinda Snodgrass, ”Bombardele” (vrăjitorie, vampiri), de Jim Butcher, ”Raisa Stepanova” (ficţiune istorică, aventuri, proză de război), de Carrie Vaughn, ”În ring cu Iisus” (romance), de Joe R. Lansdale, ”Vecinele” (time travel), de Megan Lindholm, ”Ştiu cum să le-agăţ” (crime thriller, femme fatale story), de Lawrence Block, ”Umbre pentru Tăcere în Codrii Iadului” (supranatural), de Brandon Sanderson, ”O regină în exil” (ficţiune istorică), de Sharon Key Penman, ”Fata din oglindă” (universul ”Magicienii”), de Lev Grossman.

Pe lângă povestirile premiate sau nominalizate cuprinse în antologie, ”Femei periculoase” a primit ”Premiul World Fantasy pentru Cea mai bună antologie din 2014”.

George R.R. Martin şi Gardner Dozois au coordonat mai multe antologii împreună, publicând mereu autori în vogă şi alegând tematici inetersante: ”Războinicii”, ”Străzi întunecate”, ”Cântece de dragoste şi moarte”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.