Actriţa, dansatoarea şi coregrafa Ann Reinking, cunoscută pentru spectacole ca „Sweet Charity” şi „Chicago” prezentate pe Broadway şi recompensată cu Tony, a murit la vârsta de 71 de ani, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reinking a murit sâmbătă noapte, în Washington, conform familiei, care a emis un comunicat luni.

Actriţa a debutat în 1965, în „Bye Bye Birdie”, producţie a Seattle Opera House, iar pe Broadway a ajuns odată cu selectarea în spectacolul „Cabaret” (1969).

Rolul care a făcut-o celebră a fost Roxie Hart din „Chicago” (1977), în care a înlocuit-o pe Gwen Verdon. Ea a interpretat partitura şi în montarea din 1996 a celebrei producţii.

Alte spectacole în care a jucat Reinking pe Broadway sunt „Sweet Charity”, „Over Here!” şi „Goodtime Charley”.

În filmul autobiografic al lui Bob Fosse din 1979, „All That Jazz”, Reinking a interpretat o versiune ficţionalizată a ei, ca iubita protagonistului şi una dintre muzele lui. Reinking, care a fost alături de Fosse mai mulţi ani, a fost interpretată de Margaret Qualley în miniseria FX „Fosse/Verdon” (2019).

Reinking a făcut şi coregrafie pentru teatru. „Chicago” i-a adus un premiu Tony pentru cea mai bună coregrafie.

Ea a fost co-creator, co-regizor şi coregraf pentru „Fosse”, un musical menit să prezinte coregrafia lui Bob Fosse. Reinking a creat proiectul împreună cu Richard Maltby Jr. şi Chet Walker. Acesta a fost ultima prezenţă a lui Reinking pe Broadway.

A fost căsătorită cu Peter Talbert şi a avut un fiu.

Mulţi membri ai comunităţii teatrale şi de la Hollywood i-au adus omagii pe reţelele de socializare, numind-o „un titan al lumii dansului” şi „o emblemă”.

„Unul dintre cei mai fascinanţi oameni pe care i-am văzut vreodată pe scenă”, a scris Billy Eichner, star al „Billy on the Street”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.