Soprana Angela Gheorghiu anunţă lansarea albumului „Juno to Jupiter”, care reprezintă a doua colaborare cu celebrul compozitor grec Vangelis Papathanassiou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul ”Juno To Jupiter” va apărea pe CD şi în format digital pe 24 septembrie, prima piesă, ‘In The Magic Of Cosmos’, fiind disponibilă acum în format digital.

Lucrarea, inspirată din misiunea NASA de trimitere a unei sonde spaţiale - Juno - în jurul planetei Jupiter, în scopuri de explorare, este un periplu muzical pluridimensional, presărat cu sunete din cosmos la care se adaugă vocea inconfundabilă a Angelei Gheorghiu, în rolul Juno.

Casa de discuri Decca Records oferă acum posibilitatea de precomandă pentru o ediţie limitată a albumului: https://Vangelis.lnk.to/JunoToJupiterFP

Muzica este însoţită de sunete înregistrate la lansarea sondei spaţiale, captate în interiorul sondei sau în jurul acesteia, aşa cum au fost ele transmise înapoi pe pământ. Juno continua să studieze planeta Jupiter şi lunile acesteia, la 365 de milioane de mile depărtare de Terra.

”Sunt onorată să fiu vocea lui Juno pe acest nou album şi să interpretez încă o dată muzică semnată de dragul meu prieten Vangelis, unul dintre cei mai influenţi şi talentaţi compozitori din istoria muzicii” spune Angela Gheorghiu. ”Înregistrările realizate la Paris pentru această lucrare au fost prilej de reîntâlnire, de bucurie şi de împărtăşire a iubirii pentru muzică, pe care o resimţim amândoi.”

„Juno to Jupiter” este a doua colaborare a Angelei Gheorghiu cu Vangelis, prima având loc în decembrie 2011, când Vangelis a compus special pentru soprana româncă o simfonie (”Hope”) şi un duet („Piccola bohème“), ambele interpretate la deschiderea Amfiteatrului Katara din Doha, Qatar.

"M-am gândit să pun accent pe caracteristicile celor două zeităţi - Jupiter/Zeus şi Hera/Juno - care, potrivit Theogoniei greceşti, aveau o relaţie specială. Am simţit că ar trebui să-l reprezint pe Zeus/Jupiter doar prin sunet, deoarece legile muzicii sunt cele care transformă haosul în armonie, mişcă totul şi creează viaţa însăşi. În cazul Herei/Juno, am simţit nevoia unei voci feminine. Angela Gheorghiu o reprezintă, în această descriere istorică a misiunii pe planeta Jupiter, pe Hera/Juno într-un mod uluitor." afirmă Vangelis.

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai şi multe altele.

Pentru cariera sa extraordinară, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi, al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi al Universităţii Bucureşti. În 2010, a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către Preşedinţia României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

În 2015, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.
Anul 2018 i-a adus Angelei Gheorghiu echivalentul Grammy-ului francez, premiul Victoire d’Honneur.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.