O parte dintre angajaţii Operei Naţionale Bucureşti (ONB) invocă faptul că spectacolele nu pot fi susţinute pentru că nu există un director interimar, care să aibă drept de semnătură pentru plăţi, şi susţin că întreaga vină îi aparţine ministrului Culturii, Corina Şuteu, care, în ciuda insistenţelor angajaţilor de a numi o persoană cu drept de semnătură, aceasta nu a făcut-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda faptului că, după atâta timp, ministerul Culturii nu a numit niciun director interimar la Opera Naţională Bucureşti, acesta nu a acordat încă drept de semnătură nimănui. Din această cauză, unele spectacole nu se pot juca, deoarece nu pot fi viraţi bani nici pentru plata transportului, nici pentru cazarea invitaţilor”, au scris artiştii pe blogul adevaruldelaopera.wordpress.com.

Ei spun că vina este ”în întregime” a ministrului Culturii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Dacă aceste spectacole nu pot fi văzute de public, vina este în întregime a ministrului Culturii, care nu a dat drept de semnătură, deşi luni s-a cerut acest lucru în regim de urgenţă, la întrevederea cu angajaţii Operei Naţionale Bucureşti”, mai scriu aceştia. 

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a avut luni o întâlnire cu un grup restrâns de angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti, la care s-a discutat despre recentele evenimente de la ONB. Printre doleanţele artiştilor s-au numărat separarea celor două teatre, prezenţa angajaţilor la reorganizarea instituţiilor şi o conducere formată din muzicieni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.