Producătorul şi compozitorul Andrew Lloyd Webber şi alte personalităţi din industria de teatru şi muzicală dau în judecată Guvernul de la Londra pentru a-l soma să dezvăluie rezultatele din prima fază a programului de evenimente-test aflat în derulare, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul a fost iniţiat pentru a examina riscul transmiterii SARS-CoV-2 la evenimente şi a analiza moduri pentru a permite oamenilor să participe în siguranţă la evenimente. Prima fază a programului s-a derulat în perioada aprilie-mai.

Guvernul nu a dezvăluit datele obţinute până în prezent. Marea Britanie trebuia să se redeschidă complet pe 21 iunie, după o serie de restricţii introduse din cauza pandemiei în ultimele 15 luni, însă acest moment a fost amânat pentru 19 iulie, din cauza transmiterii tot mai mari a variantei Delta a coronavirusului.

Din acest motiv, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi standioanele continuă să funcţioneze la capacitate redusă, fapt care produce pierderi financiare însemnate.

Primul spectacol nou al lui Webber pe West End în cinci ani, producţia „Cinderella” cu buget de 6 milioane de lire sterline, după un scenariu scris de Emerald Fennell, premiată anul acesta cu Oscar pentru „Promising Young Woman”, urmează să aibă avanpremiera pe 25 iunie la teatrul Gillian Lynne din Londra. Premiera mondială este stabilită pentru 14 iulie. Capacitatea redusă a sălilor va afecta serios încasările pentru această montare.

Repetiţii pentru „Cinderella”
Repetiţii pentru „Cinderella”

Webber a refuzat în ultimul moment oferta ca „Cinderalla” să fie parte a Events Research Program. Joi, compania sa Really Useful Group, impresarul de teatru Cameron Mackintosh, organizaţia LIVE şi alte figuri importante din industria divertismentului au demarat proceduri legale pentru a forţa Guvernul să prezinte rezultatele primei faze a programului.

„Trebuie să ştim datele care sunt folosite pentru a sugruma industria noastră atât de nedrept”, a spus Webber. „Acţiunile Guvernului împinge teatrele şi companiile muzicale în prăpastie în timp ce vara trece, iar evenimentele sportive alese merg înainte. Situaţia este dincolo de urgentă”, a adăugat compozitorul „Cats”.

Aproximativ 45.000 de microbişti sunt aşteptaţi pe Webley în cadrul Ero 2020, în timp ce turneul de tenis de la Wimbledon va avea loc cu arenele ocupate la capacitate maximă, fiind incluse în Events Research Program.

Industria teatrului şi muzicii din Regat a cerut şi o schemă de asigurare, pentru a fi protejate în faţa unor pierderi financiare viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.