Scriitorul şi cercetătorul Andrei Oişteanu afirmă că ”a-l acuza pe Vladimir Tismăneanu de rasism, extremism de dreapta, nazism şi de alte orori, este complet absurd”, referindu-se la reacţiile provocate de o postare cu caracter rasist a lui Tismăneanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A-l acuza pe Vladimir Tismaneanu de rasism, extremism de dreapta, nazism şi de alte orori, este complet absurd. El a scris un raft de cărţi importante împotriva extremismelor. La fel în ceea ce o priveşte pe Denisa Comanescu. Ea a editat un raft de cărţi importante împotriva extremismelor”, a scris Oişteanu pe Facebook.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după ce politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o postare cu caracter rasist, a anunţat preşedintele CNCD Asztalos Csaba, care a precizat că va fi solicitată şi poziţia Universităţii Maryland din Statele Unite, unde Tismăneanu este profesor.

”Cazul Tismăneanu - În situaţia, puţin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniţia procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speţa la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor„, a anunţat pe Facebook Asztalos Csaba

Politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o imagine in care apăreau mai multe ciori pe un gard, cu mesajul ”Aeroportul Ţăndărei. Toate zborurile sunt anulate”.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.