Compania Amazon a răspuns, în cazul acţiunii legale iniţiate de Woody Allen privind încălcarea contractului, că afirmaţiile cineastului cu privire la acuzaţiile de abuz sexual şi campania #MeToo au fost responsabile pentru eşecul producţiilor şi şi-a justificat încheirea contractului făcut cu regizorul pentru mai multe filme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Guardian, în documentele depuse la o curte de justiţie din New York, Amazon a făcut referire la articole apărute în publicaţia New Yorker şi comentarii ale lui Allen legat de acuzaţiile de abuz sexual asupra fiicei sale vitrege Dylan Farrow.

Într-un comunicat, Amazon a transmis: „În ciuda părerii generale asupra importanţei de a înţelege şi a vorbi despre această problemă, Allen a făcut o serie de comentarii publice sugerând că nu a reuşit să priceapă gravitatea problemelor sau a implicaţiilor asupra propriei cariere”.

„Declaraţiile lui Allen au venit exact când Amazon şi Allen se pregăteau să promoveze filmul «Wonder Wheel», efectiv sabotând aceste eforturi... Înţelese într-un context larg, acţiunile lui Allen şi consecinţele lor în cascadă au asigurat Amazon că nu va putea beneficia de pe urma acordului pentru patru filme”.

Serviciul de streaming a confirmat că, după ce postproducţia filmului „A Rainy Day in New York” al lui Allen s-a încheiat în 2018, a încheiat colaborarea cu cienastul şi a anulat lansarea lungmetrajului.

În luna februarie, Woody Allen a anunţat că dă în judecată gigantul Amazon pentru că l-a concediat fără motiv, cerând 68 de milioane de dolari despăgubiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.