Platforma de jocuri video Amazon Games a anunţat, luni, că a semnat un acord cu Middle-earth Enterprises, care deţine drepturile asupra produselor derivate din saga „Stăpânul Inelelor”, pentru a dezvolta un joc bazat pe operele lui J.R.R. Tolkien, care va fi lansat pe PC şi console.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A oferi jucătorilor o nouă viziune asupra Stăpânului Inelelor a fost de mult o dorinţă a echipei noastre şi suntem onoraţi şi recunoscători că Middle-earth Enterprises are încredere în noi pentru a aduce această lume simbol la viaţă”, a spus într-un comunicat vice-preşedintele Amazon Games, Christoph Hartmann.

„Suntem determinaţi să aducem jucătorilor jocuri de înaltă calitate, fie pentru francize originale, fie existente şi apreciate precum Stăpânul Inelelor”, a spus el.

Producţia viitoare a Amazon Games, care se află „abia în primele etape ale producţiei”, va fi un joc de aventură online multiplayer (MMO) „într-o lume deschisă din Pământul de Mijloc, preluând poveştile îndrăgite din Hobbit şi Stăpânul Inelelor”, se arată în declaraţie.

„Detalii suplimentare, cum ar fi data lansării, vor fi distribuite mai târziu”.

„Lumea Pământului de Mijloc continuă să fie un teren fertil pentru creatori”, a declarat Lee Guinchard, CEO al Embracer Freemode, o subsidiară a editorului suedez de jocuri video Embracer, care deţine Enterprises Middle-earth.

„Avem o ambiţie clară de a crea produse de divertisment de cea mai înaltă calitate pentru această licenţă (...). Luăm toate măsurile necesare pentru a oferi un MMO care va face dreptate universului incredibil de bogat al Pământului de Mijloc, pentru a încânta jucătorii de pretutindeni", a adăugat el. 

Amazon îşi dezvoltă în paralel serialul adaptat după lumea lui Tolkien, pe care grupul a pariat mai mult de un miliard de dolari timp de cel puţin cinci sezoane, primul dintre care a fost lansat pe platforma sa de streaming Prime Video în 2022.

Gigantul american vrea să-şi facă un nume şi în sectorul jocurilor video. Amazon Games a dezvoltat deja alte jocuri, precum „New World” sau „Lost Ark”, şi a ajuns la un acord în decembrie 2022 pentru a produce următoarea ediţie a celebrei francize „Tomb Raider”.

În afară de editarea de jocuri, Amazon este activ în această industrie de câţiva ani. A cumpărat platforma de streaming Twitch în 2014 şi a lansat Luna, o platformă de jocuri online pe bază de abonament, în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.