Lansarea albumului expoziţiei „De la frici uitate, la nopţi prietenoase. Avatarurile oraşului nocturn”, curator Adrian Majuru, va avea loc vineri, la ora 18.30, la Art Safari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment, vor participa: Adrian Majuru, curator expoziţie şi manager al Muzeului Municipiului Bucureşti, Cătălin D. Constantin, conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, specializat în antropologie şi studii culturale, Sorin Antohi, istoric al ideilor, eseist, traducător şi membru în Academia Europaea, şi Octavian Buda, catedra de Istoria Medicinii, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. 

Adrian Majuru va susţine, de asemenea, un tur ghidat în expoziţia „De la frici uitate, la nopţi prietenoase. Avatarurile oraşului nocturn”. Accesul publicului vizitator la evenimentul de lansare a albumului este gratuit.

Expoziţia poate fi vizitată, la Palatul Dacia-România, pe Lipscani 18-20, până la 14 ianuarie.

„Povestea oraşului nocturn reprezintă şi o nesfârşită confruntare dintre dorinţele comportamentului ascuns şi iubitor de întuneric (lumea criminalilor, hoţilor, inadaptaţilor sociali, adică tot ceea ce diurnul încearcă să vindece) şi prelungirea unor preocupări cotidiene, pentru care diurnul nu mai oferă suficient timp. Aici ne referim la unele profesii, legate inclusiv de industria loisir-ului. Dincolo de prelungirea zilei în noapte, cu oraşe luminate şi mulţimi colorate şi atrăgător de zgomotoase (teamă colectivă de tăcerea sublimată a întunericului?), consumatoare de diferit, se păstrează sentimentul ascuns de a explora dorinţe pe care diurnul nu le permite pe de-antregul sau doreşte să le ştie uitate. Noaptea oferă un misterios sentiment de nesiguranţă ascuns în etologia noastră îndepărtată, iar această relaţie dintre mister şi temeri nu a putut fi îndepărtată pe de-a-ntregul”, a afirmat Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, curatorul expoziţiei.

„Ne bucurăm să lansăm acest album când expoziţia „De la frici uitate, la nopţi prietenoase. Avatarurile oraşului nocturn”, curatoriată de Adrian Majuru, încă poate fi vizitată. Încă de la deschidere, show-ul despre viaţa nocturnă a stârnit multă curiozitate în rândul publicului nostru. Poveştile şi misterele oraşului nocturn se află acum şi în file de carte!”, spune Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia.

Poveştile neştiute ale oraşului nocturn De la teama de întuneric, resimţită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie şi viaţa de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopţii un nou conţinut. Oraşul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a preocupărilor, imaginarului şi  credinţelor. Expoziţia din Art Safari spune povestea evoluţiei oraşului nocturn şi avatarurilor sale.

Alături de obiectele şi lucrările din colecţia Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia prezintă şi o serie de piese din colecţiile Institutului Naţional de Medicină Legală, «dr.Mina Minovici» si Institutului de Antropologie Francisc Rainer-Academia Română, unele expuse public ȋn premieră.

Accesul la evenimentul de lansare a albumului este permis tuturor vizitatorilor, gratuit. Accesul în cele 7 expoziţii Art Safari se face în baza unui bilet.

Program general Art Safari (până pe 14 ianuarie 2023)
• Joi-duminică – 12:00-21:00 (ultima intrare - 20:30);
• Night Tours – tururi ghidate şi drinks, evenimente ocazionale în serile de weekend, consultaţi site-ul www.artsafari.ro.
• Bilete: artsafari.ro sau direct de la intrare. Palatul Dacia-România, Lipscani, nr. 18-20, Bucureşti

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.