Al 39-lea album Astérix este aşteptat să fie lansat pe 21 octombrie, a declarat pentru Journal du Dimanche scenaristul Jean-Yves Ferri, devenit unul dintre „părinţii” galului împreună cu desenatorul Didier Conrad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este vorba despre un album «călătorie», având în vedere că cea mai recentă aventură a avut loc în sat. Astérix şi Obélix au pornit spre o destinaţie inedită (...) această ţară nu există cu adevărat astăzi ca atare”, a spus scenaristul, citat de Le Figaro. „Fiecare album este un mic pas pentru a aduce puţină noutate. Şi Obélix îşi continuă lenta evoluţie psihologică”.

Ferri a recunoscut că misiunea sa de a prezenta aventurile celor doi a devenit mai grea. „În anii 1960, Albert Uderzo şi René Goscinny puteau râde de străini, să îi caricaturizeze pe englezi cu dinţii lor mari, pe greci cu profilul lor grec. Astăzi, trebuie să ţii un dicţionar pe birou pentru a şti despre ce poţi să glumeşti şi despre ce nu”. 

Clişeele sunt parte din codurile Astérix, a mai spus el, „dar asta nu mă deranjează să mă îndepărtez puţin”.

„Am norocul că umorul meu personal nu mă duce prea aproape de caricaturi prea frontale. În «La Fille de Vercingétorix», de exemplu, am atenuat maniera în care vorbesc adolescenţii”.

Cel de-al 38-lea album, „La fille de Vercingétorix”, de Jean-Yves Ferri şi Didier Conrad, a fost cartea vândută cel mai bine în 2019 în Franţa. Începând cu anul 2013, eroii imaginaţi în urmă cu 61 de ani de René Goscinny şi Albert Uderzo, au alternat aventurile în sat şi în călătorii.

„A fost tentant să vorbesc despre coronavirusul care a atins întreaga lume, dar am lăsat asta deoparte. Epidemia este un subiect trist, plin de anxietate. Merită să râzi de alte lucruri şi aş dori ca la apriţia albumului să dăm în sfârşit pagina”, a mai spus Ferri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.